• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Dev otel zincirleri CEO’ları ortak eylem birliği kararı aldı

Dev otel zincirleri CEO’ları ortak eylem birliği kararı aldı
Dünyanın dev otel zincirlerinin CEO'ları yardım almak için ABD hükümetine karşı eylem birliği başlatıyor.

NEW YORK- Dünyanın dev otel zincirlerinin CEO'ları yardım almak için ABD hükümetine karşı eylem birliği başlatıyor. Amerika seçim heyecanı içinde iken dünyanın en büyük otel zincirlerinden bazılarının altı CEO'suna göre, siyasi koridorun her iki tarafı da kendilerini tatmin edecek önlemler almayacağı görüşü içinde federal hükümete karşı ortaklaşa eylem başlatma hazırlanıyor. Dev otel zincirlerinin CEO’ları “Yeni kurulacak hükümet, salgının seyahat üzerindeki feci etkilerini yaşayan otel endüstrisini kurtarmak için iyi olabilir” dediler.

ceo.jpgDEV ZİNCİRLERİN CEO’LARI BULUŞTU
NYU School of Professional Studies desteğiyle Jonathan M. Tisch Center’da yapılan International Hospitality Industry Investment Conference “Sanayi Yatırım Konferansı” başlıklı sanal panele dev otel zincirlerinin CEO’ları, IHG’den Keith Barr, Accor’dan Sébastien Bazin, BWH Hotel Group’tan David Kong, Hilton’dan Chris Nassetta, Marriot’tan Arne Sorenson, Hyatt’tan Mark Hoplamazian katıldı. CEO’lar ABD hükümetinin uzun süren vaatleri ile uzun zamandır ertelenen koronavirüs desteklerinin yeni hükümetle hayata geçebileceği izlenimlerini aldıkların söylediler.

dev-otel-zincirleri-.jpg

BEYAZ SARAY, TEMSİLCİLER MECLİSİ VE SENATO AYRI KONTROLDE
CEO grubu, Beyaz Saray ve Temsilciler Meclisi'nin bir parti tarafından ve Senato'nun bir başkası tarafından kontrol edildiği bir durumun, otel zincirlerine yardım geleceği için siyasi iklimde eksik olan uzlaşmada soruna yol açacağını belirtiyor. 2020 genel seçimleri öncesinde, COVID yardım paketini hayata geçirmek için uzlaşmaya vardıklarını bildirmişlerdi.
Skift'in raporuna göre, yardım sadece otel zincirleri zarar gördüğü için değil yaşamlarını sürdürmek için gerikiyor denilerek “Hyatt üçüncü çeyrekte 161 milyon dolar zarar bildirdi. Bu ikinci çeyrekte 236 milyon dolarlık bir kayıp olarak bildirilmişti” dedi.

ihg-ceo’su-keith-barr.jpg

IHG CEO’SU KEITH BARR: IŞLETMELER OTELİ KAYBEDER

IHG CEO’su Keith Barr’a göre, dev otel, zincirlerinin, bir kurtarma paketine ihtiyaç duymadan krizi atlatabilmelerini sağlamak için maliyetleri düşürmeyi ve likiditeyi artırmayı başardılar. Ama onları en çok ilgilendiren dalgalanma etkileri oldu. İnsanlar otel odalarında kalmıyorsa, bir otel, yiyecek, çarşafları yaymak ve bir otelin çalışır durumda kalması için gerekli olan her şeyi sağlamak için pazardaki ki yerel işletmelerle çalışamayacaktır.

hyatt’tan-mark-hoplamazian.jpg

HYATT’TAN MARK HOPLAMAZIAN: IŞÇI ÇıKARıMı SÜRECEK

Hyatt’tan Mark Hoplamazian'a göre, otel sahiplerinin yaklaşık üçte ikisi, işler kısa sürede düzelmezse veya daha fazla yardım dağıtılmazsa daha fazla işçiyi işten çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.

CEOLAR BİRLEŞİK CEPHE İLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR
CEO'lar ın buluştukları ortak noktada ise şu görüşler yer aldı. CEO’arın her biri, kendilerini kurumsal bir kurtarma paketine değil, işletmeleri otele bağlı tutacak bir yola ikna etme umuduyla dünya hükümetlerine birleşik bir cephe sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladılar. Sanayi - turizm büroları ve yerel çiftçiler pandeminin diğer tarafına bir "köprü" olarak ayakta duruyor.
Umutları, hükümetin tepesindeki sarsıntının müzakerelere yeni bir başlangıç ​​yapmasına ve umutsuzca ihtiyaç duyan milyonlara yardım almak için umarız bir anlaşmaya izin vermesidir.

marriottan-arne-sorenson.jpg
MARRİOT'TAN ARNE SORENSON: NE YAPıLMASı GEREKIYOR?

Marriot’tan Arne Sorenson, sağlık krizi ve ortaya çıkan ekonomik krizi ele almak için daha fazla yardımın iki yönlü olması gerektiğine inanıyor. Kontrol altındaki vakalarda artışı elde edebilmemiz için test ve temas izleme yeteneklerimizi geliştirmek için para gerekebilir . Ve birkaç ay önce başlayan ve giderek gelişen işsizlik yardımlarının bir uzantısı ile küçük işletmeler için daha fazla mali yardım yapılabilir. Bu görüşler grubun geri kalanı tarafından paylaşıldı

hilton’dan-chris-nassetta.png
HILTON’DAN CHRIS NASSETTA: KRIZLE BAŞA ÇIKILMASI GEREKIYOR.

Hilton’dan Chris Nassetta, seyahatte güveni yeniden tesis etmek için “krizle başa çıkılması gerektiğine” dikkat çekti. Vakalarda ve hastaneye yatışlarda yaşanan artışta, endüstrinin yazdan bu yana kaydettiği herhangi bir iyileşmeyi muhtemelen bastırabilecek bir şey olmadığına işaret etti.

bwh-hotel-group’tan-david-kong.jpg
BWH HOTEL GROUP’TAN DAVID KONG: FONLAR DEVREYE GIRMELI

BWH Hotel Group’tan David Kong’un görüşüne göre, büyük ölçüde etkisiz olduğu ortaya çıkan Federal Reserve Board’un Main Street Lending Programı (Ana Cadde Borç Verme Programı) olan fondan alınan ve bu fonların kullanıldığı Paycheck Protection Programı’nın (PPP) (Maaş Çeki Koruma Programı- PPP) yeniden işlemeye kanulması gerekiyor. Bu fonlar parayı ihtiyacı olan işletmelerin ellerine ulaştırmada etkiliydi
Daha fazla yasaklama konusunda, hakim düşünce, virüs hakkında bildiğimiz miktar göz önüne alındığında ve en azından ABD'de mümkün olmayacağı gerçeği bilinmelidir. Kavramın ne kadar politize olduğu göz önüne alındığında yapılacaklar düşünülmelidir.

hilton-ceo-christopher-nasetta.jpg

HILTON’DAN CHRIS NASSETTA: GELECEK NEYE BENZIYOR?

CEO’ların görüşüyle otel endüstrisinin bu yılı geride bıraktığı ve 2021'i dört gözle umutla beklediği ortaya çıktı.
Hilton’dan Chris Nassetta, COVID-19'a karşı savaş devam ederken, bu kışın turizm için Avrupa ve ABD'de "dalgalı" olacağına dikkat çekiyor ve seyahat yasaklamalarının bir kez daha arttığını belirtti.
Ancak, orta vadede "Amerika'nın Doğu Kıyısı'nda laleler ortaya çıktığında, çok farklı bir yerde olacağız" diyor. O zamana kadar, yaşamı test etme, izleme, terapötik ve çok beklenen aşı bulunması imkanıyla daha fazla ilerleme kaydedileceğini varsayıyor.

2021’DE AYNı SORUNLARıN ÇOĞUYLA YENIDEN UĞRAŞıLACAK
Grubun geri kalanı 2021'in görünümü konusunda hemfikirdi . BWH Hotel Group’tan David Kong tüketiciler arasında önemli ölçüde bastırılmış talep olduğunu ve "sektörün gelecek yıl %45 artmasının mümkün olduğunu" söyledi. Marriot’tan Arne Sorenson, 2021'in büyüme oranlarına bakışta endüstriyi “kitlesel” olarak etkileyeceğine inanıyor. Ancak 2020’nin büyük bir bölümünde boğuştuğu aynı sorunların çoğuyla yeniden uğraşmak zorunda kalacağına dikkat çekiyor.

dev-otel-zincirleri--001.jpg

2024'E KADAR TAMAMEN IYILEŞME YOK!
Hiç kimse endüstrinin 2023 veya 2024'e kadar tamamen iyileşeceğine inanmıyor. Ancak gelecek yılın ortalarına doğru insanların COVID'in geride kaldığını hissetmeye başlayacağı ve dünyaya geri dönmeye başlayabileceğimiz konusunda iyimserlik var.
Hyatt’tan Mark Hoplamazian'ın belirttiği gibi, ülkeler daha hızlı, daha ucuz, daha etkili testler ve daha sağlam temas takibi ile mümkün kılınacak olan “seyahat balonlar ” kavramını daha fazla benimserse, seyahat daha fazla yol alabilir.

SONUÇ: YARDıM ALABILMEK IÇIN BIR ARAYA GELMELIDIR
Pandemi uzadıkça ve birçok yerde daha da kötüye giderken otelcilik endüstrisi, en azından yıl sonuna doğru zorlu bir döneme girdi. Sektör, kendisini büyük ölçüde bu krizden sağ çıkabilecek bir konuma koydu. Ancak otellerde kalan insanları destekleyen ve onlara dayanan çok çeşitli işletmeleri elinde tutmak için hem ABD'de hem de yurtdışında hükümetler, farklılıklarını bir kenara bırakmalıdır. Krizle büyük ölçüde mücadele eden bir sektörde milyonlara fayda sağlayacak anlamlı yardımlar alabilmek için bir araya gelinmelidir.

Kaynak: Zach Griff / The Points Guy
Bu haber toplam 2893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.