• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 16 °C

Denizlili Rıza Esen Ephasia turizm devleri arasına girdi

Denizlili Rıza Esen Ephasia turizm devleri arasına girdi
Esen Turizm’in Sahibi Rıza Esen 670 oda ve 2000 yatak kapasitesiyle turizmde önem kazanırken inşaat firmasıyla Kuşadası’nda nemli projeler gerçekleştiriyor.

DENİZLİ- Denizlili Turizmci Rıza Esen, Kuşadası’nda Ephasia markası ile turizmde büyüyor. Kuşadası’nın vergi rekortmenleri arasında bulunan Esen Turizm’in Sahibi Rıza Esen 670 oda ve 2000 yatak kapasitesiyle turizmde en önemli yerli sermayeler arasına girerken inşaat firmasıyla Ada’da önemli projeler gerçekleştiriyor.

Denizli’de Pamukkale ve Karahayıt’ın yanı sıra farklı turizm çeşitlilikleri sayesinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olmasına karşın yerli turizm yatırımı yok denecek kadar az. Elindeki potansiyele rağmen kentte turizm yatırımlarının birçoğu farklı kentlerin yatırımcılarına emanet eden Denizli, buna karşılık Kuşadası turizminde başrol oynuyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda Denizlililerin sahibi olduğu önemli turistik işletmeler bulunuyor. Bunlardan biri de iki ayrı otel konseptiyle hizmet veren Ephesia Otelleri’nin sahibi Esen Turizm.

Aslen Denizli’nin Serinhisar İlçesi’nden olan Esen ailesinin Esen Turizm’i EphesiaOtel ve Ephesia Holiday BeachClup Otel adındaki iki işletmeyle bölgede 670 odalı ve 2000 yataklı bir turizm devi.

esen-turizm,-riza-esen,-ephesia,-kusadasi.jpgYönetim Kurulu Başkanlığını Rıza Esen’in yaptığı Esen Turizm, Kuşadası’nın yatırımları olan Ephesia Otel’i kuran babası Salih Esen’in 1992’de yaşamını yitirmesinin ardından, bir süre çözüm ortaklığı yoluyla turizmde pasif bir süreç izledikten sonra, ABD’deki yüksek öğrenimini tamamlayarak Kuşadası’na gelip bayrağı devraldı. ABD’de finans sektörü üzerine üniversite bitiren Rıza Esen, 10 yılı aşkın zamandır Kuşadası’nda ciddi bir rol üstlendi.

38 yaşındaki genç turizmci ile birlikte büyük bir ivme kazanan Esen turizm bünyesine kattığı ikinci otelle artık yalnızca Kuşadası’nın değil Türkiye’nin yerli turizm devleri arasına girdi. Bununla da yetinmeyen Rıza Esen, Kuşadası’nın yanı sıra Bodrum’da bir süredir inşaat ve gayrimenkul sektöründe boy gösteren bir inşaat firması da kurdu.

Turizm amaçlı konutların yanı sıra inşaat sektöründe farklı yatırımları da bulunan Esen İnşaat’la önemli projelerin altına imza atan Rıza Esen, kapılarını Denizlihaber.com’a açtı.

esen-turizm,-riza-esen,-ephesia,-kusadasi-001.jpgDenizlili ve Serinhisarlı olmaktan her zaman büyük bir gurur duyduğunu dile getiren Rıza Esen, “Denizli ile bağımız hiçbir zaman kopmadı. Aksine Denizlili ve Serinhisarlı olmaktan her zaman aile olarak gurur duyduk” diye konuştu.

esen-turizm,-riza-esen,-ephesia,-kusadasi-002.jpgKuşadası’nda 5 binden fazla Denizlilinin yerleşik olarak yaşadığı ve ilçe nüfusunun önemli bir oranına sahip olduklarını dile getiren Esen, Kuşadası Denizliler Derneği’nin de en aktif üyelerinden biri. “Denizliler olarak Kuşadası’nda önemli bir kitleyi temsil ediyoruz” diyen Esen, “65 bin nüfuslu ilçede 5 binden fazla hemşerimiz var. Daloyasıyla Kuşadası yaşamının her yerindeyiz. Önemli yatırımların, şirketlerin, sosyal yaşamında başında olan etkili hemşerilerimizle birlikte çok güçlü bir bağ kurduk. Yerel yönetimde temsile kadar üzerimize düşen hangi görev varsa Denizliler Derneği çatısı altında gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Denizli Haber
Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.