• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Denizli-Muğla bölünmüş yol

Denizli-Muğla bölünmüş yol
Denizli'nin 900 bin YTL'ye malolacak ve üç ayda tamamlanması hedeflenen Muğla karayolunda 3 kilometrelik bölünmüş yolun yapımına başlandı.

DENİZLİ-Denizli'nin Kale ilçesi merkezinden geçen, 900 bin YTL'ye malolacak ve üç ayda tamamlanması hedeflenen Muğla karayolunda 3 kilometrelik bölünmüş yolun yapımına başlandı. Denizli Valisi Hasan Canpolat, bir dizi açılış, temel atma ve inceleme için Kale ilçesini ziyaret etti. İnceleme gezisine İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz ve daire müdürleri de katıldı.

Kale'ye gelişlerinde Kaymakam Ömer Dağdeviren, Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından, "Yüksekokul İstiyoruz" pankartları ve tezahüratlarla karşılanan Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, ilk olarak ilçe merkezinden geçmekte olan Denizli-Muğla karayolunun 3 kilometrelik bölümünün bölünmüş yol çalışmalarını başlattı. Bu sebeple düzenlenen törende konuşan Başkan Karaayvaz, 1980'li yılların sonuna kadar Kale'nin Muğla'yla bağlantı yolu olmaması dolayısıyla çıkmaz sokağı andırdığını, bağlantının sağlanmasından sonra ilçenin atılım içine girdiğini belirtti. Karaayvaz, "İlçe merkezimizden geçen bu yolda birçok kaza oldu. Bu yüzden bölünmüş yola ihtiyacımız vardı. İlçemizin altyapı, konut veya sosyal alanda hiçbir eksiği yok. Bu yüzden yapımı tamamlanmak üzere olan Mustafa Şipar İlköğretim Okulu'nun Pamukkale Üniversitesi'ne (PAÜ) tahsis edilerek bir yüksekokul kazandırılmasını istiyoruz. Yine ilçe halkımız, üç yıl içinde 24 derslikli bir okul yaptırmaya söz veriyor." dedi.

Canpolat ise İl Özel İdaresi, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve Kale Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak bölünmüş yol çalışmasıyla amaçlarının, Denizli'nin bütün illerle bölünmüş yol bağlantısını sağlamak olduğunu söyledi. Bu çalışmalar kapsamında üç yerde şantiye kurulacağını açıklayan Canpolat, "Bölünmüş yol, ilimizin hem ulaşımı hem de ekonomisi açısından son derece önemli. Kale, Muğla-Denizli turistik yolu üzerinde bulunan bir ilçemiz. Bu yıl Kale'de bulunan Tabae antik şehrinde kazı başlattık." şeklinde konuştu. Yüksekokul talebine de değinen Canpolat, "Kale, yüksekokul için her türlü altyapıya sahip. Halen yapımı devam eden bir yurt ve bitmek üzere olan bir okul inşaatımız mevcut. Rektörümüzle birlikte daha sonra tekrar bir inceleme yapmak için geleceğiz." dedi. Konuşmaların ardından bölünmüş yol inşaatı başlatıldı.

Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, daha sonra Kale Kaymakamlığı ve Kale Belediyesi'ni de ziyaret ederek Kaymakam Ömer Dağdeviren ve Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Canpolat İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kale Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu. Şehitlik anıtını da ziyaret eden heyet, burada şehitler için dua etti. Yüksekokula tahsis edilmesi istenen Mustafa Şipar İlköğretim Okulu ve Vilayetler Hizmet Birliği Ortaöğretim Öğrenci Yurdu inşaatını da inceleyen heyet, son olarak inşaatı tamamlanan ve teslimleri yapılan TOKİ konutlarıyla sosyal tesislerini gezdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.