• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Demirkapı Tüneli Konya-Antalya arasını 43 kilometre kısalttı

Demirkapı Tüneli Konya-Antalya arasını 43 kilometre kısalttı
Antalya-Manavgat Ayrımı-Taşağıl-Derebucak Yolu güzergahında inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde ışık görme töreni düzenlend

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'yı, Konya'ya ve iç kesimlere bağlayan kuzey-güney aksı konumundaki Antalya-Manavgat Ayrımı-Taşağıl-Derebucak Yolu güzergahında inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde ışık görme törenine katıldı.

demirkapi-tuneli.jpgAntalya'yı, Konya'ya ve iç kesimlere bağlayan kuzey-güney aksı konumundaki Antalya-Manavgat Ayrımı-Taşağıl-Derebucak Yolu güzergahında inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde ışık görme töreni düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve Tuğba Vural Çokal’ın yanı sıra ilgili kurum müdürleri ve işçiler katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya`yı Konya`ya ve iç kesimlere bağlayan kuzey-güney aksı konumundaki Antalya-Manavgat Ayrımı-Taşağıl-Derebucak Yolu güzergahında inşa edilen Demirkapı Tüneli`nde gerçekleştirilen ışık görme töreninde konuştu. Karaismailoğlu, tüneldeki kazı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek Demirkapı Tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Türkiye'nin iç kesimleri ile güney hattı arasındaki bağlantının kuvvetleneceğini aktardı.

demirkapi-tuneli-001.jpgUlaşımı Hem Kısalttık Hem Kolaylaştırdık
Çalışmalarının amacının üstün bir hizmet anlayışıyla, ticareti, turizmi daha da güçlendirmek olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'de milletin efendi, siyasi iktidarın hizmetçi olduğunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmadıklarını bildirdi. Antalya`da 19 yılda 322 kilometre tek yol yapımı ve iyileştirmesi gerçekleştirdikleri dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, "15`i tek tüp 5`i de çift tüp olmak üzere toplamda 21 bin 473 metre tünel yaptık. Antalya`ya toplam uzunlukları 17 bin 753 metreyi bulan tam 154 köprü inşa ettik. Geçit vermez dağları tünellerle, derin vadileri de köprülerle ve viyadüklerle aştık. Antalya Batı ve Kuzey Çevre yolu ile birlikte Alanya Doğu Çevre Yollarını yaptık. Doğu Akdeniz Sahil Yolu`nu 140 dakika ve 43 kilometre kısalttığımız güzergahta artan sürüş güvenliğinin yanı sıra Antalya'nın Mersin Limanı`na erişimini hem kısalttık hem de kolaylaştırdık." dedi.
demirkapi-tuneli-.jpgAntalya`da devam eden 14 kara yolu yatırımının toplam bütçe büyüklüğünün 7 milyon 500 milyon lirayı bulduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Bu yatırımlarımızla Antalya’nın bütünsel kalkınmasını sağlarken şehrimizi sürüş güvenliği yüksek bir turizm cennetine dönüştürdük. Islah edilen, çift yönlü ulaşımı gelişen, virajları azalan, mesafeleri kısaltan, tünelli yollarımızla Antalya`nın 80 ile karadan bağlantısını konforlu, hızlı ve güvenli hâle getirdik." diye konuştu.

demirkapi-tuneli--001.jpgTüneldeki Tüm Kazılar Bitti
Demirkapı Tüneli`nde tüm kazı işlerini bitirdiklerini aktaran Bakan Karaismailoğlu şunları kaydetti: "Demirkapı Tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, ülkemizin iç kesimleri ile güney hattı arasındaki bağlantı kuvvetlenecek. Tünelinde içinde yer aldığı yol projemiz, toplamda 67 kilometrelik karayolu hattının 34 kilometresini kapsıyor. Projenin toplam maliyeti 1 milyar 500 milyon liradır. Projeyi bu yıl sonunda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefledik. Projemiz tamamlandığında Antalya-Konya arasındaki mesafe 30 kilometre daha kısalacak. Zamandan 30 milyon lira, akaryakıttan 6,5 milyon lira olmak üzere, yıllık toplam 36,5 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca, karbon salınımı 2 bin 535 ton azalacaktır. Yolumuz hizmete açıldığında, turizm faaliyetleri ile birlikte, endüstriyel ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaşması çok daha kolaylaşacak. Yol ve tünelimiz bölgeye canlılık katacak, bolluk ve bereket getirecektir."
Antalya ve Konya arasını 30 km kısaltarak Antalya'yı iç kesimlere bağlayacak Derebucak Yolu ve Demirkapı Tüneli Işık Görme Töreni’ne katılmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Vali Yazıcı, tünelin hayırlı olmasını diledi.

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.