• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Delta, NDC rezervasyon çözümünü test etmeye başlayacak

Delta, NDC rezervasyon çözümünü test etmeye başlayacak
Delta, NDC'yi benimseme konusunda ilerleyen üç ağ ABD havayolu şirketi arasında en yavaş olanı oldu.

WASHINGTON, DC - Havayolunun satış teknolojisi ve küresel satış desteğinden sorumlu genel müdürü Sara Reid, Delta'nın ilk Yeni Dağıtım Yeteneği (NDC) yinelemesini bu yılın sonlarında seçilmiş ortaklarla test etmeye başlamayı beklediğini söyledi.

Çarşamba günü, ARC ve ATPCO'nun ortak ev sahipliği yaptığı Elevate + TravelConnect konferansındaki bir panelde konuşan Reid, Delta'nın bir GDS ek ücreti uygulama veya eski Edifact teknolojisini kullanan sistemlerden içeriği zamanından önce kaldırma planının olmadığını da söyledi.

Reid, "Dağıtım stratejimiz değişmedi" dedi. "Tüm kurumsal seyahat ekosistemini geliştirmek istiyoruz."

Reid, Delta'nın ihtiyaçlarını ve zorluklarını tam olarak anlamak için seyahat acenteleri, OTA'lar, GDS'ler ve kurumsal müşterilerle konuşmaya başladığını söyledi. Reid, Delta'nın amacının bir NDC çözümünü ancak havayolu kapsamlı hizmet yetenekleri sağlamaya hazır olduğunda uygulamak olduğunu söyledi.

"Bu yolculuk doğru yapılırsa hizmetin Edifact dünyasında olduğundan daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

Delta, American ve United'ın ardından NDC'yi benimseme konusunda ilerleme kaydeden üç ABD havayolu şirketi arasında en yavaş olanı oldu. Delta, bir NDC çözümünü yalnızca eksiksiz bir hizmet yetenekleri setine sahip olduğunda ortaya çıkarma sözü vererek, NDC'nin etkin olduğu uçak biletlerinin hizmetinde zorluklar yaşandığını bildiren seyahat danışmanlarının endişelerini gidermeyi amaçlıyor.

Özellikle ASTA, bir yıl önce uygulamaya konduğundan beri Amerika'nın NDC rezervasyon stratejisine karşı çıkıyor.

Aralık ayında ASTA, rezervasyon yapamama da dahil olmak üzere çeşitli sorunları sıraladı; rezervasyon akışı sırasında aynı anda uçak, araba ve otel rezervasyonu yapamama (ASTA, önce uçak rezervasyonunun tamamlanması gerektiğini iddia etti); sanal ödeme özelliği yok; ve kurumsal hesapları yöneten ajanslar için önemli olan kuralların veya özel alanların desteklenememesi.

Buna ek olarak Delta, ajans topluluğu hazır olana kadar eski GDS'lerden içerik çekmeyerek kendisini United ve American'dan (özellikle Amerika'dan) farklılaştırmaya devam edecek.

Ancak Reid, Delta'nın Edifact teknolojisini kullanarak satış kapasitesinin sınırına ulaştığını söyledi. Acente kanalları içindeki ücret ürünü tekliflerini daha da geliştirmek, NDC'de bir evrim gerektirecektir.

Havayolunun NDC tasarım ortaklarını gelecek hafta açıklayacağını söyledi.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.