• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Delta, aşı olmayan çalışanlardan 200 dolar alacak

Delta, aşı olmayan çalışanlardan 200 dolar alacak
Delta Hava Yolları, 1 Kasım'dan itibaren Covid-19'a karşı aşı olmayı kabul etmeyen personele karşı yeni kuralları uygulanacağını bildirdi. Delta, aşılanmamış çalışanlardan Kasım ayından itibaren ayda 200 dolar talep edecek

ATLANTA- Atlanta merkezli Delta Hava Yolları CEO'su Ed Bastian, 25 Ağustos'ta çalışanlara yönelik bir notta, havayolunun çalışanlarından Covid-19'a karşı aşı olmasını istemeyeceğini, ancak reddedenler için yeni kuralların uygulanacağını söyledi.
Bastian yayınladığı bildiride "1 Kasım'dan itibaren, Delta'nın hesaba dayalı sağlık hizmeti planına kayıtlı aşılanmamış çalışanlar, aylık 200 dolarlık ek ücrete tabi olacak. Covid-19 için ortalama hastanede kalış süresi Delta'ya kişi başı 50.000 dolara mal oldu. Bu ek ücret, aşı yapmama kararının şirketimiz için yarattığı finansal riski ele almak için gerekli olacaktır” dedi.

delta-hava-yollari.jpgDelta, aşılanmamış çalışanlardan Kasım ayından itibaren ayda 200 dolar talep edecek

Ek olarak, aşılanmamış çalışanların tüm kapalı Delta ortamlarında derhal yüzlerini kapatmaları zorunlu olacak ve 12 Eylül'den itibaren haftalık olarak test edilecektir.

Bastian, daha öldürücü "Delta" varyantının ABD'de yayılmasından bu yana geçen haftalarda "Kovid ile hastaneye kaldırılan tüm Delta çalışanlarının tam olarak aşılanmadığını" ekliyor.

Bastian, şirket personelinin yaklaşık %75'inin aşılandığını ve havayolunun geçtiğimiz haftalarda ABD genelindeki kliniklerde çalışanlarına, aile üyelerine ve arkadaşlarına 150.000 doz aşı uyguladığını da sözlerine ekledi.

Ancak, pandemiden çıkmanın tek yolunun daha fazla insanın iğneyi alması olduğunu da ekliyor.

Bastian, "Covid-19 salgını küresel bir sağlık krizi ve dünyamızın bu yaşamda karşılaştığı en tehlikeli zorluklardan biri" diye yazıyor. “Son birkaç hafta içinde, virüsün çok agresif bir formu olan [Delta] varyantının yükselişiyle mücadele değişti.”

Delta'nın yaklaşımı, bireysel vaka bazında muafiyetler dışında hiçbir alternatifi olmayan, çalışanları için aşı gerektiren emsal United Airlines'tan farklıdır. Eylül ayı sonuna kadar tam olarak aşılanmamış olan çoğu United çalışanı işini kaybedecek.

Frontier Airlines ve Hawaiian Airlines, çalışanlar için aşı gerekliliklerini de açıkladı, ancak isteksiz olanlar düzenli bir test rejimine tabi olacak.

Kanada'da federal hükümet, tüm havayolu ekiplerinin ve yolcularının Ekim ayı sonuna kadar aşılanması gerektiğini söyledi. Bölgesel taşıyıcı Porter Airlines, Eylül ayından itibaren tüm çalışanlar için aşı veya negatif test yapılmasını zorunlu kılan ilk Kanadalı havayolu şirketidir.

Bu hafta ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Biontech/Pfizer koronavirüs aşısına tam onay verdi ve Moderna ve Johnson & Johnson aşılarının da kısa süre sonra piyasaya çıkması bekleniyor. Daha önce, üçü de bir acil kullanım izni kapsamında uygulanmıştı.

Tam onaylarla, daha fazla şirketin çalışanlarının aşılanmasını talep etmesi bekleniyor.

24 Ağustos itibariyle, ABD'de 202 milyonun biraz üzerinde insan veya ABD nüfusunun %60,9'u en az bir doz aşı yaptırmış, 171 milyondan fazlası veya %51,6'sı tam olarak aşılanmıştır.

Bu haber toplam 5770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.