• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Değerli takı sektörü Antalya fuarında buluştu

Değerli takı sektörü Antalya fuarında buluştu
Jewellery Antalya 2024 fuarı 80 Türk firmasının ürünlerinin yer aldığı fuara binin üzerinde yerli ve yabancı alıcı katıldı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
AKSU/ANTALYA - Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından Meet to Shine mottosuyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Jewellery Antalya 2024 fuarı gerçekleştirildi. Üretici 80 Türk firmasının ürünlerinin yer aldığı fuara binin üzerinde yerli ve yabancı alıcının katıldığı belirtildi.

Türk kuyumculuğunun 5000 yıllık tecrübeyle ürettiği geniş ürün yelpazesini dünyaya tanıtmak adına düzenlenen etkinliğe Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın ve pek çok sektör temsilcisi katıldı.

jewellery-antalya-2024-fuari-002.jpgÜLKEMIZ ALTIN VE MÜCEVHER İHRACATINDA ÇOK BAŞARILI

Türkiye'nin kuyumculuk ve mücevher sektöründe lider ülkelerden biri olduğunu ifade eden Vali Şahin; “Ülkemiz altın ve mücevherin üretiminde ve ihracatında çok başarılı. Türkiye, mücevher konusunda dünya piyasasında söz sahibi bir ülke. Bu anlamda, onun bir parçası olan kuyum sektör temsilcilerimizin bir kısmını da Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu fuarda çok ciddi bir istihdam ve ciddi bir ihracat var. Bu sektörün desteklenmesi lazım. Antalya’da direkt üreticiler, ihracatçılar ve alıcıların toplandığı hedef odaklı bir fuar yapılıyor. Bu açıdan da diğer sektörlere örnek olması gereken bir fuar ziyaret ettik.” dedi.

jewellery-antalya-2024-fuari-001.jpgHEDEFIMIZ BÜYÜK
Konuşmasında, Türkiye'nin ikinci yüzyılında büyük hedefleri olduğunu da ifade eden Vali Hulusi Şahin; “Ülkemizin 1 Trilyon Dolar ticaret hacmi ve 500 Milyar Dolar ihracat hedefi var. Bu hedeflere ulaşma yolunda altın sektörü emin adımlarla ilerliyor. Jewellery Antalya 2024 fuarının düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

jewellery-antalya-2024-fuari.jpgKonuşmaların ardından Vali Şahin ve Ebru Şahin fuar alanında bulunan standları gezerek incelemelerde bulundu. Jewellery Antalya 2024 fuarının 4-8 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi.
jewellery-antalya-2024-fuari-003.jpg

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.