• BIST 13268.64
  • Altın 6780.61
  • Dolar 48.8349
  • Euro 55.799
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 26 °C

Değerli konut vergisi yabancıyı bıçak gibi kesti

Değerli konut vergisi yabancıyı bıçak gibi kesti
Bu yıl değeri 5 milyon lirayı aşan “mesken nitelikli taşınmazlar”dan ilk kez alınacak değerli konut vergisi için beyanname süresi 22 Şubat'ta (yarın) doluyor.

İSTANBUL - Bu yıl değeri 5 milyon lirayı aşan “mesken nitelikli taşınmazlar”dan ilk kez alınacak değerli konut vergisi için beyanname süresi 22 Şubat'ta (yarın) doluyor.

Yeni verginin yabancı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye ilgisini bıçak gibi kestiğini söyleyen gayrimenkul brokeri Songül Toprak Özsan, “Ürktüler açıkçası. Gayrimenkul yatırımını özendirecek uygulamalar beklenirken bu yeni vergi ciddi bir tedirginlik yarattı” dedi.

konut-vergisi.jpgÖzsan, yerli yatırımcıların ise odağını 5 milyon TL'den düşük fiyatlı gayrimenkullere ya da Londra, Miami gibi pazarlara çevirdiğini söyledi.

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.