• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Danimarka'ya 20 kültür gönüllüsü

Danimarka'ya 20 kültür gönüllüsü
GÜNFED Başkanı Mehmet Demir: Farklı ülkelerdeki gençlerin birbirleri ile diyaloğunu güçlendirmek için Danimarka'ya 20 gönüllü genç gönderdik

GAZİANTEP -Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED), farklı ülkelerdeki gençler arasındaki kültür farklılıklarını öğrenmek, tanımak karşılıklı anlayış duygusunu ve gençlerin birbirleri ile diyaloğunu güçlendirmek için Danimarka'ya 20 gönüllü genç gönderdi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) Eylem 2 programı desteğiyle gerçekleştirilen projenin amacı, kültürler arası diyaloğa dikkat çekmek.

"Dernekten Arkadaşım" adı verilen proje, Avrupa ve Türk insanı arasında sıcak ilişkiler kurmayı hedefliyor. GÜNFED'in amacı, Türklerin yoğun olduğu ülkelerde iki ülke insanları arasında köprü kurmak.

Danimarka'da 17 derneği bünyesinde barındıran Paraplyorganisation Kursu ile işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden 20 genç katıldı.

Federasyon tarafından Danimarka'ya gönderilen gençlerin hepsi Türkiye'de üniversite eğitimi alan geçler arasından seçildi. Danimarka'ya gönderilen Türk gençleri, bu ülkede yaşayan 55 bin Türk nüfusunun Danimarka'ya adaptasyon faaliyetlerinde bulunacak.

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu Başkanı Mehmet Demir, gönüllü Türk gençlerinin, Danimarkalı öğrencilerin; meslek seçimlerinde, ödev çalışmalarında, öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonunun etkin olacaklarını belirtti.

Demir, "Gönüllülerimiz, proje ortağımız olan Paraplyorganisation Kurs'un çizdiği iş planı çerçevesinde öğrencilerle daha samimi bir ortam yakalamak amacıyla geziler, piknikler, müzik, dans, tiyatro gibi sosyal aktiviteler düzenleyeceklerdir." dedi.

Amaçlarının, gençlerde; sorumluluk duygusunu güçlendirmek, Avrupa vatandaşlığı duygusunu geliştirmek, gençler arasında hoşgörü ve diyalog ortamını oluşturmak olduğuna dikkat çeken Demir, faaliyetin 2007-2008 yılında da gerçekleşecek olmasının Gençlik Programı'nın 2008 Diyalog Yılı hedeflerine de katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Amaçlarına ulaşmak için birebir ders desteğinde bulunma metodunun uygulanacağını ifade eden Demir, "Buna göre haftanın belirli günlerinde öğrenci ile gönüllü bir araya gelerek öğrencinin derslerinin tekrarı ve ödevlerinin yapımında birlikte çalışacaklar. Ders çalışma ortamının kuruluş binasında olduğu gibi öğrencinin evinde de olabilmesi sağlanmaya çalışılacak, bu şekilde diyaloğun daha da güçlendirilmesine çalışılacak. Hafta içi 8 saatlik çalışma programı olan gönüllümüz okul derslerine yardım desteğinin planlayıcısı ve uygulayıcısı olacak." diye konuştu.

Yapılacak faaliyetlerin, gençler arasında diyaloğu güçlendirecek kaynaştırıcı özelliklere sahip olduğuna vurgu yapan Demir, öğrencilerle gönüllülerin kararlaştıracakları günlerde gönüllünün rehberliğinde, piknikler, şehir turları, sinema veya tiyatroya gitme, maça gitme gibi etkinliklerin gerçekleşeceğini dile getirdi.

Çalışmalarla, gençlerin Avrupa toplumunun bir parçası olmasını kolaylaştırarak, kültürlerarası diyaloğa olumlu katkılar sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Demir, gönüllünün bir Avrupa dilini öğrenmesi, öğrencileriyle daha kolay iletişim kurması ve sosyal çevreyle uyum sürecine katkı olacağını belirtti.

Gönüllülerin, bir Avrupa dilini öğreneceğini ve isteyenlere Türkçe'yi öğreteceklerini aktaran Demir, şöyle konuştu; "Dil eğitimi alacak olan gönüllü, bir Avrupa dilini öğrenerek Avrupalılarla daha kolay iletişime girebilecek. Bu da AB uyum hedeflerine önemli bir bireysel katkı sağlayacaktır. Okul derslerine yardım desteği faaliyetiyle gönüllünün sosyal sorumluluğu ve toplumsal duyarlılığı artacaktır. Avrupalı gençleri yakından tanıma fırsatı yakalayacak ve önyargıları azalacaktır. Karşılıksız vereceği ders desteği ile yabancılarla dostluk kurmayı öğrenecek, yardım ettiği öğrencilerinin 'dernekten arkadaşı' olacaktır."

Gençlerin, sosyal ve kültürel aktivitelerle gönüllü dernek dışındaki hayatını, ülke insanı ile birlikte geçireceğini dikkat çeken Demir, bu şekilde öğrencilerin, Avrupalı yaşayışına yakından şahit olacağını ve yeni bir yaşam stili oluşturabileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.