• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Dalyan’da Noel Pazarı renkli görüntülere sahne oldu

Dalyan’da Noel Pazarı renkli görüntülere sahne oldu
Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde kurulan Noel Pazarı renkli görüntülere sahne olurken, pazarda ev yapımı yiyecekler, süs eşyaları sergilendi.

MUĞLA / ORTACA / DALYAN -  Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde her yıl olduğu gibi bu senede yerleşik yabancılar tarafından Noel pazarı kuruldu. Dalyan Mahallesinde King Emlak işletmecisi Fazile Zahir ve eşi Sezgin Yiğit'in öncülük ettiği Noel pazarı Cumhuriyet alanında kuruldu. Noel pazarına Dalyanda ve bölgede yaşayan yabancılar yoğun ilgi gösterdi. 80 adet standın kurulduğu pazarda yerleşik yabancılar, ev hanımları ve sivil toplum kuruluşları yer aldı. Pazardan elde edilen gelir ise Dalyan Naciye Tınaztepe Ortaokuluna bağışlanacak.

dalyan-noel-pazari-001.jpgMuğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde kurulan Noel Pazarı, renkli görüntülere sahne oldu. Korona virüs nedeniyle birkaç yıldır kurulamayan pazara, sıcak havanın da etkisi ile çevre ilçe ve illerden de yoğun katılım gerçekleşti. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde kurulan Noel Pazarı renkli görüntülere sahne olurken, pazarda ev yapımı yiyecekler, süs eşyaları sergilendi. Korona virüs nedeniyle birkaç yıldır yapılmayan pazara, sıcak havanın da etkisi ile Dalyan ve Ortaca’nın yanı sıra Fethiye, Göcek, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman ile çevre illerden yerli ve yabancı vatandaşlar ilgi gösterdi.

dalyan-noel-pazari.jpg"Tüm gelir Dalyan Su Sporları Tesisi’nin inşasına kullanılacak"
Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) Başkanı Ertuğrul Ercan, “Bugün burada geleneksel hale gelen Noel Pazarı’nı Soruc-Leanne çifti, Dalyan Tusev, Dalyan Delta Spor ve Dalyanspor iş birliği ile gerçekleştirdik. Bugün burada yaptığımız etkinliklerin tüm geliri Dalyan Su Sporları Tesisi’nin inşasına kullanılacak. Bu sayede de bölgedeki çocuklar bu tesisi kullanacaklar. Çok kalabalık. Uzun süredir pandemi nedeniyle böyle bir etkinlik yapılmıyordu, beklenen bir etkinlikti, çok mutluyuz. Herkese geldikleri için teşekkür ederiz” dedi.
dalyan-noel-pazari-004.jpg

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.