• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Dalgıçlar Antalya Kaleiçi limanını temizledi

Dalgıçlar Antalya Kaleiçi limanını temizledi
Avrupa'nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesine ev sahipliği yapan ASSİM’in Çevre Platformu, Antalya Sualtı Derneği’yle sualtı temizlik timi kurdu.

Abdurrahman Büyükkeskim
Antalya -
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Çevre Platformu bünyesinde kurulan sualtı temizlik timi, ilk dalışını tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan yaptı. Dalgıçlar, tarihi limandan plastik sandalye, tesbih ve soba borusu bile çıkarttı.

dalgiclar-antalya-kaleici-001.jpg

Avrupa'nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesine ev sahipliği yapan ASSİM’in Çevre Platformu, Antalya Sualtı Derneği’yle sualtı temizlik timi kurdu.  AB Sivil Düşün Programı kapsamında hazırlanan ‘Temiz Deniz Temiz Gelecek’ projesi kapsamında dernek, 20 gönüllü gence dalış eğitimi verdi. Yaşları 16 ile 30 arasında değişen gençler, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nca yetkilendirilen dalış okullarında eğitim aldı ve CMAS-1 dalış sertifikasının sahibi oldu.

dalgiclar-antalya-kaleici.jpgProje kapsamında eğitim alan gençler, Antalya Sualtı Derneği üyeleriyle Çevre Platformu’nun sualtı temizlik ekibini oluşturdu.

dalgiclar-antalya-kaleici--001.jpgEkip ilk dalışını tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda yaptı. Günün erken saatlerinde tarihi limanda buluşan ekip, dalış öncesi titiz bir hazırlık yaptı. Tüpler tek tek kontrol edildi, dalış ekipmanları gözden geçirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından dalgıçlar tek tek suya atladı. Dalış sırasında liman yat ve tekne trafiğine katılırken deniz polisi de dalışa eşlik etti.

dalgiclar-antalya-kaleici--002.jpgYaklaşık 1 saat su altında temizlik yapan dalgıçlar, tarihi limandan plastik sandalyeden tesbihe ve boşa borusuna, çok sayıda cam ve plastik şişe çıkarttı.  Antalya Sualtı Derneği Başkanı Semih Başaran, “Sualtı temizliğimizde çok çeşitli plastikler, soba boruları, sandalyeler çıktı. Bazı canlıların buna adapte olduğunu gördük. Cam bardağın içine ahtapotun yuva yaptığı gibi” diye konuştu. Başaran, dalışa ilk başlayanların sorduğu temel sorulardan bir tanesinin “Sualtında bizi bir şey ısırır mı? “ olduğunu belirterek,  “Gördüğümüz gibi sualtında en tehlikeli canlı insan” dedi.
Dalışın ardından biyolojik çeşitliliğin korunmasına dikkat çekmek için denize levrek ve çupra yavruları da bırakıldı.

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.