• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Dalaman Havalimanı'na İspanyol Ferrovial ortak oldu

Dalaman Havalimanı'na İspanyol Ferrovial ortak oldu
Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme AŞ’nin, yüzde 60’ı İspanyol Ferrovial’a 140 Milyon Euro’ya satıldı

İSTANBUL-  Dalaman Havalimanı'nın imtiyaz hakkını 2042 yıl sonuna kadar elinde bulunduran YDA Group, bunun yüzde 60’ını 140 Milyon Euro’ya İspanyol Ferrovial Grup’a sattı.
Dünya gazetesinin aktardığına göre işletmeye ilişkin sürecin, gerekli onayların tamamlanmasının ardından 2022'nin ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.
YDA’dan yapılan açıklamada Dalaman Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni işleten ve DHMİ'nin 2014 yılında yenilediği İç ve Dış Hatlar Terminalleri işletme hakkı ihalesini kazandıkları hatırlatılarak, Yeni Terminal Binası’nın 2018 yılında hizmete açıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, bu anlaşmayla birlikte Dalaman Havalimanı’nın yabancı ortak ile işletilmeye devam edileceği bildirildi.
Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme AŞ’nin, İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı yapıldı. Ünlü & Co'dan yapılan açıklamaya göre, yabancı yatırımcıların Türkiye pazarına duydukları ilgi yeni birleşme ve satın alma (M&A) anlaşmalarını beraberinde getiriyor. Ünlü & Co’nun satıcı taraf danışmanlığını üstlendiği işlemde, Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan, YDA Group iştiraki, YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme AŞ’nin İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı.​​​​​​​ Dalaman Havalimanı, Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından Ferrovial-YDA Group ortaklığında altında büyümesini sürdürecek.

dalaman-havalimani.png

Ünlü & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano şu bilgiyi verdi: 'Türkiye’deki önemli sektörlere ve bu sektörlerdeki lider şirketlere olan yabancı yatırımcı ilgisinin devam ettiğini görüyoruz. Havalimanı işletmeciliği alanında gerçekleşen bu son derece önemli işlemi, YDA Group’un danışmanı olarak başarıyla sonuçlandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. 2022 yılına arka arkaya imzaladığımız işlemlerle hızlı bir başlangıç yaptık. Bu da bize Türkiye M&A pazarının kısa ve orta vadede hareketli geçeceğini gösteriyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye güvenini gösteriyor
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisi ve havacılık sektörü için çok önemli bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi.

Bu anlaşmanın havacılık sektöründeki deneyim ve güçlerine duyulan uluslararası güvenin bir sonucu olduğunu söyleyen Arslan, “Türkiye ekonomisine yabancı yatırımcıların güveninin devam ettiğinin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. Bu stratejik ittifak, her iki şirketin uzmanlıklarını Türk havacılık sektöründe bir araya getirmek için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor, hem Dalaman hem de diğer pazarlar için önemli bir büyüme potansiyeli sunacak” dedi.

Arslan, havacılık sektöründe küresel öneme sahip iki grup arasındaki bu ortaklığın başarılarına daha fazla katkıda bulunacağına inandıklarını dile getirdi.

Ferrovial Havalimanları CEO'su Luke Bugeja da anlaşmanın uluslararası turizm ve Türkiye’de hızla büyüyen bir destinasyon haline gelen alanda havalimanı portföyünü çeşitlendirmek için eşsiz bir fırsat olduğunu belirtti.

Bugeja, “YDA Group, Türkiye'de PPP modeli ile altyapı inşa etme ve işletme konusunda çok geniş deneyime sahip ve bu nedenle de bu projede bizler için ideal bir ortak” diye konuştu. İspanyol Ferrovial Grup, Londra’nın en büyük Havalimanı Heathrow’un da işletmesini yürütüyor.

 

Kaynak: Ünlü & Co
Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.