• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Daikin tasarım ödüllerini topladı

Daikin tasarım ödüllerini topladı
İklimlendirmenin Japon devi Daikin, uluslararası saygınlığa sahip tasarım ödüllerini toplamaya devam ediyor

İSTANBUL- İklimlendirmenin Japon devi Daikin, uluslararası saygınlığa sahip tasarım ödüllerini toplamaya devam ediyor. Avrupa Tasarım Merkezi (EDC) ve Türkiye'deki Ar-Ge merkezinin birlikte tasarladığı ve küçük boyutlarıyla ısıtmayı yeniden şekillendiren Daikin Premix Tam Yoğuşmalı Kombi hem IF Tasarım Ödülü’nü hem de Red Dot Tasarım Ödülü’nü birden kazanarak üstün tasarım kalitesini kanıtladı.


daikin-odul.jpg

daikin-odul-001.jpg5 ÜRÜNÜYLE BIRDEN ÖDÜL KAZANDI

İklimlendirmenin öncü markası Daikin’in kalitesi ve üstün performansıyla benzersiz ürünleri dünyanın en büyük ve en prestijli tasarım yarışmalarında ödülleri toplamaya devam ediyor. Daikin, bu yıl 65’inci kez düzenlenen 2018 IF Tasarım Ödül Töreni’nde 5 ürünüyle birden ödül kazanarak tasarım alanındaki başarısını tescilledi. “Isıtmayı Yeniden Tasarladık” sloganıyla piyasaya sunulan Daikin Premix Tam Yoğuşmalı Kombi ise hem IF Tasarım Ödülü’nü hem de Red Dot Tasarım Ödülü’nü birden kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

daikin-odul-006.jpgDaikin Avrupa Tasarım Merkezi ve Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’nin üç yıl boyunca süren çalışmalarının sonunda geçtiğimiz yıl sektörle buluşan Daikin Kombi, bu yıl 65’incisi gerçekleştirilen IF Tasarım Ödülleri Töreni’nde ödül kazandı. Daikin Kombi ayrıca Red Dot Tasarım Ödülleri 2018’den de ödülle dönmeyi başardı.

40 cm.’lik eni, 59 cm’lik boyu, 25,5 cm.’lik derinliği ve sadece 27 kg.’lik ağırlığıyla segmentinin en küçük kombisi olma özelliğine sahip Daikin Kombi, kullanıcı ve çevre dostu özellikleriyle de dikkat çekiyor. Küçük boyutuyla dar alanlara dahi kolaylıkla sığabilen Daikin Kombi, estetik ve şık görünümüyle de beğeni topluyor.

daikin-odul-004.jpgDAIKIN IF VE RED DOT’TA ÖDÜLLERİ TOPLADI

Daikin’in aldığı ödüller Daikin Kombi’yle de sınırlı kalmadı. Daikin, özel patentli Bluevolution teknolojisine sahip, Reform 32 çevre dostu soğutucu akışkanla birlikte çalışan Daikin Altherma 3 Döşeme Tipi Isı Pompası, ince tasarımıyla dikkat çeken Daikin Altherma 3 Duvar Tipi Isı Pompası, yüksek performansı mükemmel tasarımla birleştiren Stylish Klima ve şık dış görünümü ve kullanım rahatlığıyla fark yaratan Ticari Kablolu Uzaktan Kumanda ürünleriyle hem IF, hem de Red Dot ‘ta ödüle değer bulundu.

Uluslararası saygınlığa sahip IF Tasarım Ödülleri’nde markalar belirlenen kriterlere göre değerlendirilerek ödüllendiriliyor. Bu yıl 65’incisi düzenlenen yarışmaya 54 ülkeden 6.400'ün üzerinde başvuru yapıldı. Başvurular, dünyanın dört bir yanından gelen bağımsız uzmanlardan oluşan 63 kişilik güçlü bir jüri tarafından değerlendirildi. Ödüller, 9 Mart’ta Münih'teki BMW Welt'te düzenlenen törende sahiplerini buldu.

1955’ten beri düzenlenen Red Dot Tasarım Ödülleri ise, tasarım dünyasının en köklü ve prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Ödüle değer bulunan ürünler, Red Dot Tasarım Müzesi’nde sergilenme imkanına erişiyor. Red Dot Tasarım Ödülleri’nin bu seneki kazananları 9 Temmuz’da gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.

DAIKIN TÜRKİYE HAKKINDA
 

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı olmuştur. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye'nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, ısı pompaları, VRV, panel radyatörler, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul'da bulunan Daikin Türkiye; Sakarya'da bulunan üretim tesisleri, 7 bölge müdürlüğü, 300 bayi, 22 kadın girişimci Sakura bayi, 500 satış noktası ve 500'ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye'nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Ayrıca Avrupa'nın ilk, dünyanın en büyük iklimlendirme deneyim merkezi Solution Plaza fuha İstanbul'u sektörüne kazandırmıştır. İstanbul'da bulunan Daikin Akademi ise bünyesinde her türlü hedef kitleye yönelik eğitim fırsatı sunmaktadır. Türkiye'nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinin (Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan) ve Gürcistan, Kuzey Irak, KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

DAIKIN HAKKINDA
 

Osaka-Japonya’da 1924 yılında kurulan Daikin Industries Ltd., bugün 150 ülkede 20 milyar doları bulan cirosu, 60.000’den fazla çalışanı ve 90 üretim tesisi ile dünya ısıtma, soğutma, havalandırma ve florokimyasal ürünlerinde sektör lideridir. Konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamaları için müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını gözeten Daikin, tüm dünyada ürün geliştirme alanındaki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığıyla tanınmaktadır. Daikin Türkiye'nin de bünyesinde yer aldığı Daikin Europe NV, 1972 yılında Avrupa pazarına yenilikçi ürünlerini sunmak için Belçika Oostende’de kurulmuştur. Daikin Industries Ltd.’in yüzde 100 iştiraki olan Daikin Europe NV, 5.500 çalışanı, Belçika, Türkiye, Çek Cumhuriyeti (2), Almanya, İtalya ve İngiltere'deki 7 üretim tesisiyle Avrupa'nın en büyük klima, ısı pompası ve soğutma cihazı üreticisidir. Bugüne kadar 500.000’in üzerinde kurulumu gerçekleştirilen Daikin Altherma, Avrupa'da en çok satan ısı pompası sistemleridir.

Bu haber toplam 11469 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.