• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Cüneyt Mengü: TÜRSAB ATM fuarında olmalıydı!

Cüneyt Mengü: TÜRSAB ATM fuarında olmalıydı!
Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü TÜRSAB’ın böyle önemli bir fuarda yer alarak üyesi acentelerin yanında olması gerekirdi” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
DUBAI /BAE -
Dubai Arabian Travel Market’te TÜRSAB’ın yer almayışını eleştiren Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü “TGA’nın standında Bakanlık TÜRSAB’a yer vermedi deniliyor. Böyle bir şey varsa Bakanlık için ayıptır. Ama verildi de TÜRSAB katılmadıysa bu defa TÜRSAB için ayıptır. Paramız yok mazereti kabul edilemez. TÜRSAB’ın böyle önemli bir fuarda yer alarak üyesi acentelerin yanında olması gerekirdi” dedi.
Cüneyt Mengü, Mercan Turizm olarak 120 metrekare standa 200 bin dolar ödediklerini belirterek, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB’un Müberra Eresin başkanlığında fuara katıldığını hatırlatarak “TÜRSAB 50 metrekare yer tutarak fuarda yer alabilirdi” şeklinde konuştu.

cuneyt-mengu-010.jpg

TÜRSAB ÜLKEYE TURİST GETİRENİN YANINDA DEĞİL
Cüneyt Mengü şöyle devam etti: “TÜRSAB Bakanlıkla ters düşemez ve düşmemesi gerekiyor. İki tarafı da eleştiriyorum. Bakanlığın burada TÜRSAB’a yer vermediğini düşünüyorum. Ben acente olarak 120 metrekare yer tutuyorum. Ama TÜRSAB bir yer bile kiralamıyor. Demek ki TÜRSAB’ın yönetiminde incoming yapan kişi yok. Para kazanan yok. Ülkeye turist getirmenin peşinde olan yok. Türkiye’ye turist getirmeyi düşünmeyenlerin başka işle uğraşmaları gerekir.

cuneyt-mengu-.jpg

PANDEMİ SONRASI FARKLI PAZARLAR ARANIYOR
Turizm endüstrisinin ülkelerin ekonomileri için vazgeçilmez, hatta yaşamsal faaliyet olduğunu belirten Cüneyt Mengü şunları anlattı:
“Fuarların bu hedefin gerçekleşmesi için tanıtım başta olmak üzere ülkemize turist çekme ve üst segmenti elde etmek için kullandığı araçlardan biridir. Türkiye son iki ay içersinde turizm alanında önemli başarılar elde etti. Rusya ve Ukrayna savaşı sonucunda bir çok ülke farklı pazarlar aramaya başladı.

cuneyt-mengu-012.jpg
Mercan Turizm Başkan Yardımcısı Mehmet Mengü ve Başkan Cüneyt Mengü

BOŞ LAF EDENLERI TELEVIZYONLARA ÇıKARıYORLAR
Bu çalışmalar sonunda Türkiye savaş ve pandemiye rağmen durumu iyileştirmeye çalışıyor. Sezon iyi görülüyor. Çünkü insanlar dışarı çıkmak istiyor. Bu konuda üniversite için önemli bir anket yaptım.
Daha önceleri Dünya Turizm Örgütü’nün öngörüleri vardı. 2020 için dünyayı 1.6 milyar insan dolaşacak demişti. Ancak pandemi nedeniyle bu gerçekleşmedi. Televizyonlara çıkan insanlar Arabistan’dan 1 milyon turist gelebilir diye boş boş laflar ediyorlar. Böyle konuşan insanları televizyona çıkarmak yanlıştır. Bu konuda önüne gelenin konuşması engellenmelidir.

IYIMSER BAKARSAK BU YIL 38-40 MILYON TURIST ALABILIRIZ
Yaptığımız araştırmaya göre bu yıl dünyada 1 milyar turist gezebilir. 1.6 olmaz. Am 2023’te 1.4 milyar turist olabilir. Bu o günkü duruma bağlıdır. Dünyada 1 milyar turist dolaştığını gözönüne alırsak en kötü durumda 24, olağan durumda 30 ve olağanüstü iyimser olarak bakarsak 38-40 milyon turist alabiliriz.

VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR
Bu da nelere bağlıdır? Düzgün tanıtım ve Turizm Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı ile birlikte hareket etmesiyle mümkündür. Vize konusunu Dışişleri Bakanlığı’nın gözden geçirmesi gerekiyor. Çok hatalar var. Biz turist getirmek istiyoruz, birileri vize ticareti yapıyor. Biz vizeden para kazanmak istemiyoruz. Ülkeye turist gelsin, otelleri kullansın, para harcasın, insanlarımız kazansın istiyoruz.

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.