• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Cumalıkızık'a ziyaretçi akını

Cumalıkızık'a ziyaretçi akını
Bursa'nın 600 yıllık tarihi kızık köylerinden Cumalıkızık, çekilen film ve dizilerin ardından turizmin merkezi konumuna gelirken, ziyaretçi akınına uğruyor.

BURSA-Bursa'nın 600 yıllık tarihi kızık köylerinden Cumalıkızık, çekilen film ve dizilerin ardından turizmin merkezi konumuna gelirken, ziyaretçi akınına uğruyor.

Hafta içi ve hafta sonları yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçi, geldiği Cumalıkızık'ta tarihi solumanın yanısıra, çekilen dizi film oyuncuları ile tanışma fırsatı buluyor. Aynı zamanda kent yaşamından bunalan vatandaşlar, Uludağ'ın eteğindeki tabiat harikası köyde nefeslenmek için kendini Cumalıkızık'a atıyor.

 



Bugüne kadar bir çok sinema filmi ve diziye ev sahipliği yapan ve en son Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi Yeşeren Düşler ile herkesin dikkatini çeken Cumalıkızık, aynı zamanda tarihle bugünü bir arada yaşama imkanı sunuyor.

 

Kerpiç ve kestane ağaçlarından yapılmış 600 yıllık evlerin iç avluları konulan birkaç masa ve sandalye ile işletmeye çevrilirken, tarih kokan serin ahşap evlerde kahvaltı ve yemek imkanı herkesi buraya çekiyor.

 



Gözleme yapan köylü kadınlar gelen ziyaretçilere sıcak sıcak ikramda bulunurken, aynı zamanda paket halinde ev baklaması, erişte, tarhana, reçel, bal ve pekmez gibi enfes yiyecekleri kurdukları tezgahlarda satarak aynı zamanda ev bütçelerine katkıda bulunmuş oluyor.

 

Bunun yanısıra köy ekmeği, cevizli ekmek ile tarihi köyde yetiştirilen köy ürünlerinden alarak hediye olarak götürmekte mümkün oluyor. Ayrıca Uludağ'dan gelen serin dağ havası esintileri arasında tarihi mekanda dinlenmek, yaşlısından gencine, kadınından çocuğuna herkesi buraya çekiyor.

 

Yerli yabancı ziyaretçilerin yanı sıra vali ve belediye başkanlarının yanısıra Bursalılarında yoğun olarak ziyaret ettiği Cumalıkızık'a haftasonu neredeyse araba ile girmek mümkün değil. Aynı zamanda özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akınından dolayı park sorunu yaşanan Cumalıkızık'da özellikle son zamanlarda çekimleri burada sürdürülen Yeşeren Düşler dizi filmi ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Film setine akın eden ziyaretçiler, başta dizi filmin sevilen karakter oyuncuları, Halil, Elif, Yusuf, Ömer, Hazal kadın Meryem, Deli Fazıl ve Cemo ile resim çektirmeyide ihmal etmiyor.

 

Cumalıkızık Köyü muhtarı Ahmet Kuş, Cumalıkızık'a özellikle haftasonları olmak üzere ziyaretçi akını yaşandığını belirterek, en son çekimleri burada yapılan ve sevilerek izlenen Yeşeren Düşler dizisinin gözleri yeniden buruya çevirdiğini söyledi.

 

Onlarca sinema ve dizi filmin burada çekildiğini hatırlatan Kuş, yeşeren Düşler dizi ekibi kadar hiç bir film ve dizi ekibinin köylülerle kaynaşmadığını kaydetti.

 

Yeşeren Düşler dizisi oyuncu ve ekibinin ziyaretçiler kadar köylüler tarafından da çok sevildiğine işaret eden Ahmet Kuş, dizi ekibi ile köylülerin kaynaştığını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.