• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çorlu Havalimanı yükü azaltacak

Çorlu Havalimanı yükü azaltacak
Tekirdağ'ın Çorlu Havalimanı yakınına yapılacak lojistik köyle pasif halde bulunan havaalanı aktif hala getirilecek.

TEKİRDAĞ -Tekirdağ'ın Çorlu Havalimanı yakınına yapılacak lojistik köyle pasif halde bulunan havaalanı aktif hala getirilecek. Kargo şirketlerinin üssü haline gelecek lojistik köyle, Atatürk Havaalanı'nın kargo yükünün azaltılması hedefleniyor.

Çorlu Havaalanı yakınına modern taşımacılığın üssü olarak bilinen lojistik köy yapımı için proje hazırlandı. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın öncülüğünde hazırlanan proje ile Çorlu Havaalanı'nın aktif hale getirilmesi amaçlanıyor. Bin 500 dekarlık arazinin üzerine kurulması planlanan lojistik köyün kargo şirketlerinin üssü olması hedefleniyor.

 

Havayolu ile Atatürk Havaalanı'na gelecek kargolar Çorlu Havaalanı'na yönlendirilerek Türkiye piyasasına dağıtılacak. Kargo şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği lojistik köyle havayolu, demiryolu ve Tekirdağ'a yeni yapılan Akport Limanı'nın aynı üçgende birleştirilerek Türkiye'de tek olması sağlanacak.

 

Çorlu Havaalanı'nın askeri amaçla yapıldığı için haftada sadece 3 sivil uçak indiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, bu havaalanını aktif hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Havaalanına yakın bir bölgede lojistik köy yapmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Vali Doğan, buraya lojistik bir köy yaparak kargo alanındaki büyük şirketleri buraya çekeceklerinin altını çizdi.

 

Lojistik köyün yapılması halinde Çorlu Havaalanı'nın kargo ağırlıklı bir havaalanı olacağını dile getiren Doğan, bu sayede Atatürk Havaalanı'nın da kargo yükünün azaltılacağını belirtti. Atatürk Havaalanı'nda yaşanan en son yangında kargo yükünün azaltılmasının gündeme geldiğini ifade eden Doğan, Çorlu'nun bu azaltılmaya alternatif olduğunu aktardı. Lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte, Atatürk Havaalanı'nın kargo yükünün Çorlu'ya kayacağı belirtildi.

 

Lojistik köy için bin 500 dekarlık alanı belirleyerek 1/ 100 binlik planlarla alanı lojistik köy olarak belirlediklerini söyleyen Doğan, köy için hukuki alt yapıyı oluşturarak, çalışmaları Ulaştırma ve Sanayi bakanlıklarına ilettiklerini kaydetti. Lojistik köyün inşa edilmesinde sektördeki herkesin görüşüne başvurarak bir proje geliştireceklerini belirten Vali Doğan, en iyisini yapmak için sektörün ileri gelenlerinden oluşan bir arama konferansı düzenleyeceklerini aktardı. Türkiye'de ilk defa sektördeki insanların görüşleri alınarak bir lojistik köy yapılacağını kaydeden Doğan, diğer yerlerde yapılacak köylere de bu projenin örnek olacağını dile getirdi.

 

Havayolunun hemen yanında kurulacak lojistik merkeze demir yolu ve liman bağlantısı olacağını aktaran Vali Doğan, havayolu ile Çorlu'ya gelecek bir kargonun demiryolu, karayolu ve Akport Limanı ile Türkiye'ye ve dünyaya dağıtılacağını bildirdi.

 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.