• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Çöp yığınları arasında bisiklet ve ATV safari turu

Çöp yığınları arasında bisiklet ve ATV safari turu
Seyahat acenteleri ve turist rehberleri turistlerin safari turu yaptıkları Naras Çayı yanına dökülen çöp yığınları ve molozların kaldırılması için bakanlıklara çağrıda bulundu

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Seyahat acenteleri ve turist rehberleri Manavgat'ın Sarılar Mahallesi, Naras Çayı yanına dökülen çöp yığınları ve molozların kaldırılması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat  Kurum ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı'ya '' çöp ve inşaat molozu yığınlarını kaldırtın, yoksa turistlere rezil oluyoruz''  çağrıda bulundu.   

atv-safari-turu.jpgatv-safari-turu-.jpgAntalya Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesinde jeep safari, ATV Quat, Nordic Walking(çift asa ile İskandinav Yürüyüşü), trekking ve Bisiklet turu düzenleyen seyahat acenteleri ve turist rehberleri '' çöp yığınları ve inşaat molozları arasında turistlere safari turu yaptırmaktan utanıyorum. dedi.

atv-safari-turu-001.jpgAntalya'ya gelen turistleri alternatif turizm kapsamında Manavgat Şelalesi-Oymapınar Barajı arası safari turu düzenleyen turlar seyahat acenteleri tarihi Naras Çayı Köprüsüne 300 metre ötesinde biriken inşaat molozu ve dökülen çöp  yığınları arasında turistlere ATV Quat ,jeep safari ve bisiklet turu yaptırmaktan utanıyorum diyen turist rehberi İlkay Özen,'' 3 bin kilometreden  İskandinavyadan  ve Batı Avrupa ülkelerinden tatile gelen ve  tura çıkan turistleri çöp ve inşaat molozu yığınları arasında safari yaptırmaktan utanıyorum. Manavgat Belediyesi acilen bu alana  kaçak kamyonlara getirilen çöp ve inşaat molozu dökülmesine izin vermemeli. Akşamları dökülüyorsa foto kapan kurarak kimlerin düştüğünü tespit edebilir Turistler 3 bin kilometreden Antalya ve Manavgat'a tatil yapmaya tarihi ve doğal güzelliğini görmeye geliyor; safari turu yaptırılan alanlarda çöp yığınlarını görmeye gelmiyor?. Valla biz çok utanıyoruz turistlere karşı ama anlaşılan çöp döken ve çöp dökülmesine karşı duyarsız kalanlar hiç utanmıyorsa   yapacak bir şey yok.'' dedi. 

atv-safari-turu-002.jpg

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, tura gönderdikleri bazı turistleri çöp telefonu ile çektirdikleri fotoğrafı kendisine gösterdiklerinde misafirlere karşı çok utandığını söyledi.   Levent Akgün, '' Söz konusu alan dökülen inşaat molozu ve her türlü çöpün bırakıldığı alan Naras Çayı'na 200 metre. Çay çöpten görünmez olmuş. Tam bir rezalet. Safari turlarına katılan ve katıldığı turu cep telefona çekip görüntüleri kendi ülkesinde bir televizyon kanalı , bir gazete yada sosyal medya hesabından paylaştığı da dünyaya rezil oluruz. Bölgenin 40  Yıllık turizm birikimi yerle bir olur. Manavgat Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı bu alan çöp dökülmesine izin vermemeli.'' diye konuştu.

atv-safari-turu--001.jpg Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, tatile gelen Alman ve Avrupalı turistlere çöp yığınları arasında bisiklet turu ve diğer safari turunu yaptırmak kelimenin tam anlamı ile utanç verici bir durum olduğunu söyledi.  Mehmet Elbudak, '' Turist safari turu yaparken bu kötü görüntüyü görüyor. Alerbatik turizm kapsamında turistler tura çıkıyor. Gördükleri ise çöp yığınları ve inşaat molozu yığınları , çecre korunmadan turizm olmaz. Kirli çevrede de turizm olmaz; turist gelmez? Kültür ve Turizm Bakanlığı bu kötü duruma el atmalı. ' şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.