• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Condor, filo modernizasyonu için Airbus A330neo'yu seçti

Condor, filo modernizasyonu için Airbus A330neo'yu seçti
Condor, Airbus ile yedi adet A330neo uçağını satın almak üzere anlaştı. Ayrıca havayolu dokuz tane de A330neo kiralamayı planlıyor.

FRNKFURT- Alman havayolu şirketi Condor Flugdienst GmbH, uzun mesafeli filosunu yeni ve daha verimli tipte 16 adet Airbus A330neo uçakları ile yenilemeye karar verdi. Condor, Airbus ile yedi adet A330neo uçağını satın almak üzere anlaştı. Ayrıca havayolu dokuz tane de A330neo kiralamayı planlıyor.

Condor, Airbus’ın performans ve ekonomik açıdan rakiplerinden bir adım önde olan son teknoloji ürünü A330neo geniş gövdeli uçağını sipariş eden en son havayolu oldu. Havayolu, A330neo’yu Amerika, Afrika, Karayipler ve Asya’ya yönelik uluslararası uzun mesafeli uçuş ağında işletecek.

-airbus-a330neo,-christian-scherer-“condor-001.jpgAirbus Uluslararası Ticari İşlerden Sorumlu Başkan Christian Scherer “Condor, diğer taşıyıcılardan farklı olarak birçok rotayı karlı bir şekilde işletmekte üstündür; Condor gibi talep gören bir havayolunun geniş gövdeli filolarının geleceğini, en düşük işletme maliyetleri ve yolcu konforuyla inşa eden en son teknoloji A330neo'yu tercih etmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Havayolu, A320 ve A330neo uçaklarını birlikte çalıştırarak, bu iki premium ürünün sunduğu tüm ortak ekonomik özelliklerden, yeni ve mevcut pazarlara doğru boyutta, doğru verimlilikte uçaklarla hitap ederek uçakların sunduğu tüm esneklikten yararlanacak” dedi.

-airbus-a330neo.jpgChristian Scherer, "A330neo, son üç yılda yapılan rekabetçi değerlendirmelerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi, yine rakiplerinin önüne geçmiştir. Condor'un uzun mesafeli filosunu A330neo’larla modernize etme kararı, aynı zamanda havayolunun sürdürülebilir uçuş programında yeni bir kıstas oluşturacak. A330neo'nun rekabetçi değerini onaylayıp bizi tercih ettiği için Condor'a tekrar teşekkür ediyoruz.” diye devam etti. 

Condor CEO'su Ralf Teckentrup "A330neo'nun Almanya’da ilk müşterilerinden biri olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Uçağın son teknolojisi ve maksimum verimliliği sayesinde, 2022 sonbaharından itibaren yolcu başına 100 kilometrede sadece 2,1 litre yakıt tüketen yeni uçağımızla havalanacağız. Bu değerle Almanya'da birinciyiz ve en popüler tatil havayolu olarak, sürdürülebilirlik ve tatil konularını birlikte sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimiz, uçak içinde Business Class, Premium Economy Class ve Economy Class olmak üzere yepyeni sınıflarda en üst düzeyde konforu bulabilecekler. Yeni uçağımızı ve güçlü ortağımız Airbus ile başarılı işbirliğimizi dört gözle bekliyoruz.” dedi.  

Airbus A330neo, en yeni A350 teknolojilerini, A330 karlılığı ve Airbus özellikleriyle birleştiren gerçek bir yeni nesil uçaktır. Çarpıcı Airspace kabini ile donatılan A330neo, en yeni uçak içi eğlence sistemleri ve bağlanabilirlik özelliği ile dolup taşan benzersiz bir yolcu deneyimi sunuyor.

 

 

A330neo, Rolls-Royce Trent 7000 motorlarından güç alıyor. Artırılmış menzile sahip yeni nesil uçak A350’den ilham alan kanatçıklara sahip yeni bir kanat içeriyor. Uçak ayrıca, önceki nesil rakiplerine göre koltuk başına yüzde 25 daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu ile önemli bir verimlilik seviyesi sağlıyor. Özel, orta büyüklükteki kapasitesi ve mükemmel menzil çok yönlülüğü sayesinde A330neo, operatörleri Covid-19 sonrası toparlanma sürecinde desteklemek için ideal uçak olarak kabul ediliyor.

Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.