• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çöllü,bakana havaalanlarını sordu

Çöllü,bakana havaalanlarını sordu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Isparta'da yaşanan uçak kazasının ardından havaalanların durumunu Meclis gündemine taşıdı.

ANTALYA-CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Isparta'da yaşanan uçak kazasının ardından havaalanların durumunu Meclis gündemine taşıdı. Çöllü'nün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplanması üzere verdiği soru önergesinde Isparta'nın yanı sıra geçmiş yıllarda Van ve Diyarbakır'da da uçak kazalarının yaşandığı hatırlatıldı. Söz konusu havaalanlarında aletli iniş sistemi(ILS)'nin olmayışının tartışmaya yol açtığı belirtilen önergede, ILS'nin havaalanları için gerekli bir sistem olup olmadığı, kuruluş maliyetinin ne kadar olduğu ve Türkiye'de hangi havaalanlarında bulunduğu soruldu.

Milletvekili Çöllü ayrıca, Diyarbakır'da yaşanan kaza sonrasında gündeme gelen ve meteorolojik değişimlerin anında uçaklara bildirilmesini sağlayacak "Minimum Emniyet İrtifası Uyarısı (MSAW)" sistemlerinin bütün havaalanlarında kurulup kurulmadığı yönünde bilgi istedi. Çöllü, Bakan Yıldırım'dan şu soruları da cevaplandırmasını istedi: "Uzmanların, aletli iniş sistemi bulunmayan havaalanlarına gece uçuşu yapılmasına izin verilmemesine ilişkin önerileri, Bakanlığınıza da ulaşmış mıdır? Bu konuda ne işlem yapılmış, hangi gerekçe ile bu öneri dikkate alınmamıştır? Türkiye'de şu anda faal ve faal olmayan kaç havaalanı bulunmaktadır? Faal hava alanlarında, uçuş güvenliğini en üst düzeye taşıyacak tüm donanımların kurulması ne zaman tamamlanacaktır? Havayolu taşımacılığı yapan şirketlerin bünyesindeki uçakların teknik bakımlarının, kurallara uygun olarak düzenli yapıldığı nasıl kontrol edilmektedir? "Kağıt üzerinde" bakım ve denetim yapıldığı iddiaları doğru mudur? Sivil havacılıkta yaşanan gelişmelere karşılık, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün denetim personeli ve bütçesinin aynı oranda artmadığı tespitleri doğru mudur? 2000-2007 döneminde havayolu taşımacılığı yetkisi alan şirketlerin uçak ve uçuş sayıları nedir, aynı dönemde denetim elemanlarının sayısı ve ilgili kurumun denetim bütçesi nasıl gerçekleşmiştir?"

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.