• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 19 °C

CMT haftasonu seyahat heyecanı yaratıyor

CMT haftasonu seyahat heyecanı yaratıyor
Yaklaşık 70.000 kişi bir sonraki seyahatleri/bisikletleri için ilham alıyor ve açık hava hayranları Pazartesi günü hâlâ paralarının karşılığını alıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
STUTTGART / ALMANYA- 
Yaklaşık 70.000 kişi bir sonraki seyahatleri/bisikletleri için ilham alıyor ve açık hava hayranları Pazartesi günü hâlâ paralarının karşılığını alıyor. Almanlar için tatil gezileri çok sevilen bir alışkanlıktır ve öncelikler listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Bu, 2024 seyahat analizinin sonucuydu. Ve bu, ilk hafta sonu Stuttgart'taki CMT salonlarında açıkça ortaya çıkacak olan şey. “İnsanların tekrar seyahat etmek istediğini söyleyebiliriz. CMT, en son seyahat ve karavancılık trendleri hakkında bilgi edinmek için mükemmel bir platform sunuyor. Burada her zaman geniş bir teklif yelpazesi vardır" diyor Messe Stuttgart Genel Müdürü Roland Bleinroth. Dünyanın en büyük turizm ve eğlence amaçlı halka açık ticaret fuarını ilk hafta sonunda yaklaşık 70.000 kişi ziyaret etti. "Salonlardaki atmosfer harikaydı. Katılımcılar geriye dönüp baktığında ilginç sohbetleri, eğlence araçlarının satıldığını ve gezi rezervasyonlarının yapıldığını görebilirler” diyor Bleinroth. Gösteri ortağımız Europa Park ile atriyumda, tatil sinemasında, bisiklet ve açık hava salonunda gerçekleştirilen destekleyici program da geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çekti.

CMT: Stuttgart ve Baden-Württemberg'in amiral gemisi
Dr., CMT'nin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomik İşler, Çalışma ve Turizm Bakanı Nicole Hoffmeister-Kraut açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada. Sahnede şunları söyledi: "Messe Stuttgart'ın uzun yıllardır dünyanın en büyük turizm ve eğlence kamu ticaret fuarına ev sahipliği yapması, Ekonomi Bakanı ve devlet ticaret fuarımızın Denetleme Kurulu Başkanı olarak beni gururlandırıyor." CMT, Stuttgart ve Baden-Württemberg'in tamamı için önemli bir amiral gemisidir. Önde gelen turizm fuarı ve endüstri barometresi olarak kabul ediliyor.

Filipinler ve Swabian Alpleri coşkulu,
bu yılki ortakların standında mutlu yüzler vardı. Partner ülke Filipinler için ilk hafta sonu bundan daha iyi geçemezdi. Frankfurt'taki Filipin Turizm Ofisi Orta Avrupa Direktörü Daks Gonzales, "Plajımızda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayabildik" diyor. Filipinler, Mahle Salonu'nda (Salon 4) renkli bir stantla temsil edilecek. “Ülkemizde ilginin büyük olduğunu görüyoruz. Sonuçta burası birçok hedef grup için mükemmel bir seyahat destinasyonu; ister dalış meraklıları, ister doğa yürüyüşü tutkunları, kültüre veya yemek tutkunlarına ilgi duyanlar olsun."

Swabian Alb Turizm Derneği'nin genel müdürü Mike Münzing de olumlu bir sonuca varıyor. Gurme ortağı Swabian Alb, Oskar Lapp Salonu'nda (Salon 6) kendini tanıtıyor. “İki harika ilk CMT gününe dönüp bakıyoruz. Çalışanlarımız hem köklü Alb hayranlarıyla hem de yeni ilgilenenlerle sürekli tartışıyordu" dedi Münzing. “Mutfak ortaklığının bu kadar iyi karşılanmasından memnunuz. Bölgemizde CMT olarak platform verebileceğimiz, yerel ve sürdürülebilir şekilde üretilen sayısız ürün var.”

Fahrrad- & WanderReisen'de Pazartesiye Kadar Hareketlilik
Fahrrad- & WanderReisen'in 15 Ocak Pazartesi gününe kadar gerçekleştirileceği Salon 9'da da yoğunluk yaşandı. Messe Stuttgart yönetim ekibinin üyesi Guido von Vacano, "Salonda havada hareket vardı" diyor. "Katılımcılar mutluydu, parkurda sürekli olarak farklı bisikletler deneniyordu ve sahnenin önündeki yerler neredeyse her zaman doluydu. Tamamen memnunuz.” Fahrrad- & WanderReisen'in ortağı ADFC'nin standında ziyaretçiler bisiklet destinasyonları ve çakıl bisiklet konusu hakkında daha fazla bilgi edindiler. "Uzun mesafe bisiklet yollarımızın tamamı ADFC sertifikalıdır. Ziyaretçiler ve stand bu kaliteyi takdir ediyor," diyor ADFC'de turizm pazarlaması ve danışmanlığından sorumlu proje yöneticisi Nina Schaal. Japon Turizm Bürosu standında da yoğun bir trafik vardı. Bu yıl Japonya kendisini bir açık hava destinasyonu olarak sundu. Dijital Pazarlama Müdürü Angela Troisi, "Japonya'daki bisiklet yolları bizi özellikle iyi karşılıyor" diyor. "Tepkiler harikaydı ve tekrar burada olmaktan mutluyuz ve gelecek yıl kesinlikle geri döneceğiz."

Görünüm: Önümüzdeki birkaç gün için çok ilham verici
Ziyaretçiler önümüzdeki CMT günlerinde de tam bir program bekleyebilirler. 17 Ocak Çarşamba tamamen köpeğinizle seyahat etmekle ilgili. Doğu girişindeki bilgi standlarının yanı sıra “Köpekle mükemmel tatili nasıl bulurum?”, ilk yardım kursu ve daha birçok konuda dersler yer alıyor. Gurme ortağı Swabian Alb, 19 Ocak Cuma günü gerçekleşecek olan Älbertag'ın odak noktası. Öne çıkanlardan biri, diğer şeylerin yanı sıra, saat 13:00'te atriyumda bölgesel ürünlerin yer aldığı canlı yemek pişirme gösterisidir. 18 Ocak'tan 21 Ocak'a kadar sürecek olan ikinci CMT hafta sonu da aktif tatilcileri çok şey bekliyor: Salon 9'da katılımcılar golf, sağlıklı yaşam ve gemi gezileri için ne tür geziler hazırladıklarını gösterecekler.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.