• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Çin'in 'buz şehri' Harbin, yılbaşı tatilinde rekor turist çekti

Çin'in 'buz şehri' Harbin, yılbaşı tatilinde rekor turist çekti
Kuzeydoğu Çin'in Heilongjiang eyaletinin karlı başkenti Harbin'in "buz şehri", Yeni Yıl tatili boyunca rekor sayıda ziyaretçi çekti;

PEKİN: Kuzeydoğu Çin'in Heilongjiang eyaletinin karlı başkenti Harbin'in "buz şehri", Yeni Yıl tatili boyunca rekor sayıda ziyaretçi çekti; bunların çoğu, her yıl düzenlenen Buz ve Kar Festivali'nin büyük ve karmaşık buz heykellerinden etkileniyor.

Geceleri göz kamaştırıcı ışıklarla aydınlatılan yüksek buz yapıları, yakındaki donmuş Songhua Nehri'nden toplanan buz bloklarından inşa ediliyor.

Devlet medya ajansı Xinhua'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, bu yılki festival, Pazartesi günü sona eren üç günlük Yeni Yıl tatili sırasında Harbin'e 3,05 milyon ziyaretçi çekerek 5,91 milyar yuan (826 milyon ABD Doları) turizm geliri elde edilmesini sağladı.

harbin,-buz-şehri-.jpgBu sayılar 2019'daki COVID öncesi ziyaretlerin sayısını aştı.

Yerel Harbin Daily gazetesinin haberine göre, tatil döneminde şehrin konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerindeki büyüme 2019'a göre iki kattan fazla arttı. Xinhua, şehrin turizm departmanının büyümeyi Harbin'in sosyal medya platformlarındaki artan popülaritesine bağladığını söyledi.

Turizm patlaması, Çin'in hizmet faaliyetinin Aralık ayında son beş ayın en hızlı temposunda artması ve sektördeki iyimserliğin üç ayın en yüksek seviyesine çıkmasıyla gerçekleşti.

Xinhua, Harbin yetkililerinin turistleri çekmek için canlı performanslar ve konserler, tema parkları ve havai fişek gösterileri gibi faaliyetlerin yanı sıra yemek, konaklama ve alışveriş hizmetlerini iyileştirdiğini söyledi.

Heilongjiang eyalet televizyonu bir sosyal medya yayınında, Buz ve Kar Festivali parkının Yeni Yıl tatilleri boyunca bir yıl öncesine göre beş kat daha fazla bir rakamla 163.200 ziyaretçi aldığını ve bu tatilcilerin neredeyse yüzde 40'ının Yılbaşı Gecesi'nde ziyaret ettiğini söyledi.

Eyalet televizyon kanalı, bunun bir yıl öncesine göre neredeyse altı kat daha yüksek olan 46,18 milyon yuan gelir elde ettiğini söyledi.

İstasyonun bildirdiğine göre Heilongjiang, üç günlük süre boyunca bir yıl öncesine göre neredeyse üç kat artarak 6.619 milyon turisti ağırladı ve bir yıl öncesine göre neredeyse beş kat yani 6.920 milyar yuan turizm geliri elde etti.

Şehir yönetimi, festivalin resmi açılışına denk gelecek şekilde Cuma günü için Buz ve Kar Tatili olarak özel bir resmi tatil ilan etti.

Yurt içi kış turizmindeki artış sektördeki yerli firmalara fayda sağladı.

Kuzeydoğu Çin merkezli bir seyahat hizmeti şirketi olan ChangBai Mountain Tourism'in hisseleri, Şangay ticaretinde Aralık ayının son haftasından bu yana yüzde 26 oranında artış göstererek gösterge hisselerini geride bıraktı.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.