• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çin'in 66. kuruluş yıldönümü

Çin'in 66. kuruluş yıldönümü
Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 66. Yıldönümü Vali Şahin'in yanı sıra; Çin İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi'nin katılımıyla kutlandı.

İSTANBUL- Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 66. Yıldönümü vesilesiyle verilen resepsiyon, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımlarıyla düzenlendi.

cin-kutlama7.jpg

Beşiktaş'ta bulunan Shangri-La Bosphorus Hotel'de düzenlenen resepsiyona Vali Şahin'in yanı sıra; Çin İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi, Vali Yardımcıları, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Jiang Xiaobin, Uygur Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sabir Boğda, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu, misyon şefleri ile yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı.

Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan program, Başkonsolos Jingqi'nin selamlama konuşmalarıyla devam etti.

cin-kutlama6.jpg

"BU DOSTLUK VE ORTAK TARIH ÇOK ESKILERE DAYANMAKTADıR"
Daha sonra kürsüye gelen ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin 66. Kuruluş yıldönümünü kutlamak, kardeş Çin halkının coşkusuna ve mutluluğuna ortak olmak için bir arada olduklarını ifade eden Vali Şahin, "Çin ve Türkiye, Asya Kıtasının en doğusu ve en batısında yer almasına rağmen halkları arasındaki dostluk ve sıcaklık ile birbirine sınırı olan iki komşu ülkeden farksızdır. Bu dostluk ve ortak tarih çok eskilere dayanmaktadır. Tarihi İpek Yolunun batı ve doğu uçlarında yer alan Türkiye ve Çin, geleneksel dostluk ilişkilerine sahip iki ülkedir. İki ülke arasındaki işbirliği ve dayanışma son yıllarda karşılıklı güven temelinde daha iyi noktalara gelmiş ve stratejik ortaklık seviyesine kadar ilerlemiştir" diye konuştu.

cin-kutlama8.jpg

"HALKLARıMıZ ARASıNDAKI ILIŞKILER ARTARAK DEVAM EDECEKTIR"
Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni dönem Tek Kuşak-Tek Yol projesinde de Türkiye en önemli rolü üstlenecek ve en önemli destekçisi olacağının altını çizen Vali Şahin, "Siyasi ilişkilerin gelişmesine paralel olarak İki dost ülke arasında ekonomik, kültürel ve turizm alanlarında da çok derin karşılıklı ilişkiler geliştirilmiş, iki ülke arasında ortak değerler üzerine inşa edilen ve geniş bir yelpazeye yayılan bu işbirlikleri, halkların refahına büyük katkılar sağlamıştır. Halklarımız arasındaki tarihi ve köklü ilişkiler sayesinde ekonomik ve kültürel işbirliğimiz artarak devam edecektir" derken böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Çinli yetkililere ve davete iştirak eden tüm konuklara teşekkürlerini iletti.
Resepsiyon, Çin Halk Cumhuriyeti'ni anlatan kısa film eşliğinde davetlilere Çin'in yöresel yemek ve tatlılarının ikram edilmesiyle devam etti.

cin-kutlama5.jpg

cin-kutlama2.jpg

cin-kutlama1-.jpg
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.