• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 24 °C

Çin'e gidecek ihracat treninin Halkalı'ya gittiği orta çıktı!

Çin'e gidecek ihracat treninin Halkalı'ya gittiği orta çıktı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun bizzat katıldığı törende İstanbul ilinden Çin'e ihracat treni yola çıkacaktı. Fakat Kazlıçeşme İstasyonu'ndan uğurlanan trenin daha sonra Halkalı'ya geri döndüğü anlaşıldı. 

İSTANBl- 4 Kasım'da İstanbul'da yapılan törende Türkiye'den Çin'e ilk ihracat treni gönderilecekti. Trenin üstüne asılan afişlerin yola çıktıktan sonra Maltepe İstasyonu'nda söküldüğü ve trenin Halkalı'ya geri döndüğü anlaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun bizzat katıldığı törende İstanbul ilinden Çin'e ihracat treni yola çıkacaktı. Fakat Kazlıçeşme İstasyonu'ndan uğurlanan trenin daha sonra Halkalı'ya geri döndüğü anlaşıldı. 

PANKARTLAR DIŞARI TREN İÇERİ

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "İlk trenimizdeki 42 konteynerin içerisinde Çin'e beyaz eşya taşıması yapacağız. Trenimiz, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek 12 günde yükünü Çin'e ulaştıracak" diye konuşmuştu. Fakat Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Çin'e gidecek olan trenin Halkalı'ya dönüş yaptığını söyledi. 

ŞOV YAPMA HESAPLARI İSTANBUL'DA AKSAMALAR YARATTI

Sendika tarafından "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, 'Çin'e tren gönderiyoruz' diye tören yaptırılmış, tren Marmaray'dan geçirilmiş, Maltepe istasyonunda tren üstüne asılı pankartlar sökülmüş ve tren, geri Halkalı Garı'na getirilmiştir" açıklaması yapılırken açıklamanın devamında "56 saatlik sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kala, insanların bir an önce evlerine yetişme telaşını yaşadığı anlarda; TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yönetiminin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının övgüsüne mazhar olma, koltuğu sağlamlaştırma ve şov yapma hesabının, İstanbul gibi büyük bir metropolde yarattığı trafik aksaması ve tehirler, pandemi döneminde yolcu birikmesine, sosyal mesafenin ortadan kalmasına, hastalığın yayılma oranının artmasına ve yolcu memnuniyetsizliğine yol açmıştır. Sosyal medya paylaşımlarından görüyoruz ki, tüm bu yaşananlar; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıltılmasının yanında, Dışişleri Bakanlığı'nın da bu yanıltıcı haberi paylaşması nedeni ile uluslararası kamuoyu nezdinde ülkemizi zor durumda bırakmıştır. Ülkemizin itibarını sarsan, 'yapılmayan bir taşıma' nedeni ile kurumu zarara uğratan, yolcu taşımacılığında aksamaya neden olan, pandemi koşullarında halkın sağlığını tehlikeye atan TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yöneticileri hakkında gerekli değerlendirme yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Çin'in Xi'an şehrine gidecek 15274 özel yük treninin Marmaray tüp tünelinden geçirilmesi esnasında 9 adet Marmaray treninin seferi iptal edilmiş, 10 adet Marmaray treninin sefer bölgesi kısaltılmış, 9 adet Marmaray treni de toplam 92 dakika tehir (rötar) etmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.