• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çin'de yeni yıl gösterileri

Çin'de yeni yıl gösterileri
Ülkenin geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre Çin'de devam eden ve büyük ilgiyle izlenen geleneksel yeni yıl gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

PEKİN -Çin'de devam eden ve büyük ilgiyle izlenen geleneksel yeni yıl gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Ülkenin geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre bu yıl aynı zamanda "Fare Yılı" olarak tanımlanıyor. Yeni yıl, parklarda, tapınaklarda ve sokaklarda panayır ve çeşitli eğlencelerle kutlanıyor.

7 Şubat'ta başlayan ve baharı müjdelediğinden Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin yeni yılı dolayısıyla başkent Pekin'deki Dongyue Tapınağı halkın eğlenceleri izlediği yerlerin başında geliyor. Buradaki gösteriler Pekin'deki ilçelerin kendi halk komiteleri tarafından oluşturulan amatör kulüpler tarafından yapılıyor.




Bugün sona eren etkinliklerin en beğenileni ise yaşları 60'ın üzerindeki yaşlıların ilginç kostümlerle yaptıkları müzikli ve oyunlu gösterilerdi.

Yaşlarına rağmen artistik jimnastik hareketlerinde oldukça başarılı oldukları gözlenen ihtiyar Çinlilerin yüzlerindeki geleneksel makyaj da dikkat çekti.

Gruptaki bir bayanın elindeki çubukla çevirdiği kırmızı mendili yere düşürmeden yatıp kalkması, diğer kişilerin bacakları paralel bir şeklide yere oturması, el ve kafa hareketleri ile yapılan dans büyük ilgi topladı.

Beğenilen diğer gösteride ise soğuk hava ve rüzgara rağmen bir kişinin ucunda bayrakların olduğu büyük odundan direği ayağıyla havaya kaldırması ve sonrasında burnunun üstünde kontrol etmesi büyük alkış topladı.

Kulakların ve yüzün soğuktan kızardığı günde yaşlısından gencine herkesin büyük ilgiyle izlediği bir başka gösteride ise, 20 kiloya yakın demir külçe, parmaklar üzerinde tutuldu ve hiç durmadan vücudun etrafından çevrildi. Ve yine sürekli ellerde ve sırtta döndürülerek çevrilen mızraklarla yapılan gösteri de alkış alan diğer bir gösteriydi.

Gösteriler halk danslarıyla sona erdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.