• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Çin'de iş havacılığında patlama bekleniyor

Çin'de iş havacılığında patlama bekleniyor
CBAJET'in başkanı ve CEO'su Jason Liao: Pandemi döneminde Çin dışına daha güvenli seyahat talebi arttı. Güven arayışı nedeniyle küresel olarak iş havacılığı gelişiyor.

PEKİN - İnsanlar, kayda değer bir istisna olan Çin dışında daha güvenli seyahat alternatifleri aradıkça, pandemi döneminde güvenli seyapat arayışı nedeniyle küresel olarak  iş havacılığı gelişiyor. NBAA'nın Asya'daki baş temsilcisi ve Çin ticari havacılık grubu CBAJET'in başkanı ve CEO'su Jason Liao'ya göre, bu patlamanın yalnızca Çin ile kalmadığını, halen bölgede pazarın “çok durgun” olduğunu ve güvenli seyahat arayışı nedeniyle gelişme beklendiğini belirtti.

jason-liao,-nbaa’s-chief-asian.jpgLiao, “Çin’in ticari havacılık piyasası büyük talep ve hızlı servet yaratma nedeniyle güçlü bir şekilde geri dönecek. Çin, verimli hava taşımacılığına ihtiyaç duyan devasa bir ülke ve dünyadaki en fazla milyardere sahiptir" dedi.

Liao, Çin iş havacılığı pazarının Covid seyahat kısıtlamaları, gayrimenkulde azaltma ve yüksek teknoloji ve eğitim sektörlerindeki baskılar tarafından kuşatıldığını söyledi. Ülkenin sıfır toleranslı Covid politikasının “Çin sınırlarını neredeyse kapattığını” belirterek, tarifesiz uçuşların merkezi hükümetten “alınması neredeyse imkansız” bir onay gerektirdiğini de sözlerine ekledi.
jason-liao,-nbaa’s-chief-asian-002.jpg

is-havaciligi.jpg

Bu arada, Liao, Çin'in konut satın alma ve ipotekler üzerindeki sıkı denetiminin yanı sıra kaçak emlak fiyatlarına yanıt olarak geliştiricilere kredi vermenin, "çok sayıda ticari uçak sahibini" içeren emlak sektörünü boğduğunu söyledi. Ülkelerin yüksek teknoloji ve eğitim endüstrilerine yönelik firmaları ile iş uçaklarına sahip olan Alibaba, Meituan, Didi ve Tencent gibi şirketlere "büyük para cezaları" uygulandığını belirtti.

is-havaciligi-001.jpgYine de iyimser olan Liao, “İş havacılığı endüstrisinin önündeki engellerin bu yıl kademeli olarak kaldırılacağına inanıyorum” diyor.
Pekin'deki Kış Olimpiyatları ve Mart'taki 20. Parti Kongresi'nden sonra “daha ​​uzlaşmacı” para politikaları ve Çin sınırlarının kademeli olarak uluslararası seyahatlere açılmasını öngörüyor.
jason-liao,-nbaa’s-chief-asian-001.jpg

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.