• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Çin, çöken küresel turizm endüstrisine umut ışığı sunuyor

Çin, çöken küresel turizm endüstrisine umut ışığı sunuyor
Çin'deki ekonominin toparlanması, şiddetli hastalıktan ağır etkilenen küresel turizm endüstrisine bir umut ışığı verdi. Polonya Çinli turiste piyanist Frederic Chopin turları hazırlıyor.

PEKİN - COVID-19 salgınının hızla kontrol altına alınması ve Çin'deki ekonominin toparlanması, şiddetli hastalıktan ağır etkilenen küresel turizm endüstrisine bir umut ışığı verdi.

Pekin'deki Polonya Ulusal Turizm Ofisi direktörü vekili Zuzanna Gutkowska "Çin, turizmde Polonya için en hızlı büyüyen kaynak pazarlarından biri haline geldi. Pandemi kontrol altına alındığında daha fazla Çinlinin ülkemizi ziyaret edebileceğini umuyoruz." dedi

cin-turist.jpegÇin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nın (CIFTIS) Frederic Chopin Çin'de bilinen bir isim olduğu için, Polonya turizm endüstrisi Çinli ziyaretçileri, özellikle de müzik hayranlarını çekmek için ünlü bestekar piyanist Frederic Chopin’in eserlerini , izlerini ziyaret edecekleri tur paketi sunmayı planlıyor.

cin-turist-003.jpeg

BENZERSİZ KRİZ

Çin, 2000 yılında 4,5 milyondan 2019'da 170 milyona fırlayarak giden seyahat için dünyanın en büyük pazarıdır. Çinli ziyaretçileri cezbetmek için pek çok ülke, uzun vadeli vize verme ve kolay ödeme modlarını benimseme gibi çeşitli önlemler ve teşvikler getirdi. AncaK, beklenmedik COVID-19 salgını, bu yıl Çinli turistlerin seyahat patlamasını ciddi bir şekilde durdurdu.

Birleşmiş Milletler, uluslararası turist sayılarının 2020'de yıllık yüzde 58 ila yüzde 78 oranında düşebileceğini, küresel turizm gelirinin ise 910 milyar ABD doları azalarak 1,2 trilyon dolara düşeceğini öngördü.

 

DÜNYADA HER 10 KİŞİDEN BİRİ TURİZMDE ÇALIŞIYOR

Dünyada her 10 kişiden biri turizm sektöründe çalışırken, benzeri görülmemiş kriz milyonlarca insanın refahını tehdit ediyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Ağustos ayında yaptığı açıklamada, turizmdeki yaklaşık 100 milyon kişinin işini kaybedeceğini ve turizme büyük ölçüde bağımlı ülkelerdeki işsizliğin yüzde 20'den fazla artabileceğini söyledi.

UMUT VERDİ

Uzmanlar, Pekin'de CIFTIS'te düzenlenen forumda, Çin'in virüsü etkili bir şekilde kontrol altına almasının ve istikrarlı ekonomik iyileşmesinin pandeminin etkisi altında toparlanmaya devam eden küresel turizm endüstrisi için umudu yeniden canlandıracağını söyledi.

Dünya Turizm Kentleri Federasyonu genel sekreter yardımcısı Li Baochun, "Çin'in salgın önleyici tedbirlerini ve turizm sektörünü iyileştirmedeki deneyimlerini paylaşacağız" dedi.

Son aylarda bazı Çinlilerin seyahat ve perakende harcamalarına yeniden başladığını görmek cesaret vericidir. Li, iç turizm pazarı istikrarlı bir şekilde iyileşirken, küresel pandeminin azalmasının ve sınırların yeniden açılmasının ardından giden seyahatin çok geride kalmayabileceğini söyledi.

Çin Turizm Akademisi direktörü Dai Bin, pandeminin insanların seyahat alışkanlıklarında seyahat acentelerinin dikkat etmesi gereken bazı değişikliklere yol açacağını söyledi.

Pandemi sonrası bir dünyada, bağımsız seyahatler, kendi kendine rehberli geziler ve daha küçük grup turları popüler seyahat seçenekleri arasında olacaktır. Dai, bunun aksine, virüse karşı temkinli sakinlerin büyük grup turları veya gemi gezileri yapmaktan çekinebileceğini söyledi.

Bazı uzmanlar, küresel işbirliğini güçlendirmenin ve seyahat talebini teşvik etmenin yanı sıra, ülkelerin endüstriyi yükseltmek ve yüksek kaliteli gelişimini desteklemek için büyük veri gibi modern teknolojileri kullanması gerektiğine de dikkat çekti.

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.