• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

CHP'li Arı:PTT’nin Antalya Lara Kampı niye satılıyor?

CHP'li Arı:PTT’nin Antalya Lara Kampı niye satılıyor?
Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı: PTT’nin Antalya Lara kıyı bandında bulunan kampı niye satılıyor, böyle bir değerin satışına neden müsaade ediyorsunuz, PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA
- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Türkiye Varlık Fonu’nun 2019 yılına ait denetim raporunun görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında “Varlık Fonunun bünyesinde olan PTT’nin Antalya Lara kıyı bandında bulunan kampı niye satılıyor, böyle bir değerin satışına neden müsaade ediyorsunuz, PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı ”dedi.

ALTIN KUMUYLA TURİST ÇEKİYOR
Antalya Milletvekili Cavit Arı, yazılı açıklamasında, Antalya’nın gözde sahillerinden olan 2 kilometre uzunluğundaki Lara Kıyı Bandı, kumsalının genişliğine sahip olduğu ince “altın” kumuyla pek çok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olduğunu söyledi.
Birçok kamu kampına da ev sahipliği yapan sahil bandında 2017 yılı başında Varlık Fonuna devredilen PTT’nin de dinlenme tesisi vardır diyen Antalya Milletvekili Cavit Arı şöyle devam etti: “PTT Kampı” diye geçen yerin daha ayın 20’sinde satışa çıkarıldığını ancak iptal edildiğini biliyor musunuz veya bu niye satışa çıkarıldı? Yani zamanında, 1950’li yıllarda o bölgedeki kamu kurumu mensuplarının yararlanması adına o dönemin Valilik ve Millî Emlak Müdürlüğü tarafından PTT mensuplarına tahsis edilmiş bu yerin şimdi satılmak üzere olduğundan haberiniz var mı veya niye satılıyor? Yani böyle bir değerin, Antalya’nın bir değerinin satılmasına niye müsaade ettiğinizi ben öğrenmek istiyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi. Antalya’nın gözde sahillerinden olan 2 kilometre uzunluğundaki Lara Kıyı Bandı, kumsalının genişliğine sahip olduğu ince “altın” kumuyla pek çok yerli ve yabancı turistin uğrak yeridir.''

av.cavit-ari.jpgNİYE SATIŞA ÇIKARILDI?
Birçok kamu kampında ev sahipliği yapan sahil bandında 2017 yılı başında Varlık Fonuna devredilen PTT’nin de dinlenme tesisi vardır diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı sözlerini şöyle sürdürdü: “PTT Kampı” diye geçen yerin daha ayın 20’sinde satışa çıkarıldığını ancak iptal edildiğini biliyor musunuz veya bu niye satışa çıkarıldı? Yani zamanında, 1950’li yıllarda o bölgedeki kamu kurumu mensuplarının yararlanması adına o dönemin Valilik ve Millî Emlak Müdürlüğü tarafından PTT mensuplarına tahsis edilmiş bu yerin şimdi satılmak üzere olduğundan haberiniz var mı veya niye satılıyor? Yani böyle bir değerin, Antalya’nın bir değerinin satılmasına niye müsaade ettiğinizi ben öğrenmek istiyorum.”

HALKIN KULLANIMI ENGELLENMİŞ OLACAKTIR.
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı şunları söyledi:“Antalya’da PTT’ye ait Lara’daki kampı satılmak üzere. Orası dünyanın en güzel plajı ve alan orayı yapılaşmaya açacaktır, halkın kullanımı engellenmiş olacaktır. Bu satış aynı sahil bandında olan diğer kamu tesislerinin de satışının önünü açabilecek kötü bir örnek olacaktır. Bu yanlış karardan dönülmesi adına PTT kamp yeri biran evvel satış listesinden çıkarılmalıdır. Bir yere verilecekse Büyükşehir Belediyesine verilmeli ki korunsun”

Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.