• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çevre, deniz, dereler korunmadan turizmden söz edemeyiz

Çevre, deniz, dereler korunmadan  turizmden söz edemeyiz
Muhittin Böcek, '' Biz atalarımızdan aldığımız temiz bir şekilde aldığımız doğal, çevre ve su kaynaklarımızı yine temiz bir şekilde gelecek nesillere bırakmak zorundayız.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sürdürülebilir turizmin temelini denizler, dereler, koylar , ormanlar su kaynakları korunarak olabileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk defa Türk Stant Enstitü(TSE) tarafından ''iklim dostu''belediye unvanını tescillendiğini belirten Başkan Muhittin Böcek, '' Biz atalarımızdan aldığımız temiz bir şekilde aldığımız doğal, çevre ve su kaynaklarımızı yine temiz bir şekilde gelecek nesillere bırakmak zorundayız.
antalya-buyuksehir-belediye-baskani-muhittin-bocek,-006.jpgantalya-buyuksehir-belediye-baskani-muhittin-bocek,-008.jpgBöylesi bir sorumluluğumuz var. Antik dönemde Dumanlı su kaynağından şimdiki Oymapınar Barajından su kemerleri kurarak Pamfilya Bölgesinin çok önemli liman şehri Side Antik Kente suyu taşımışlar. O döneme ait su kemerleri ve yapıları halen ayakta ve dimdik. Antik dönemde değerleriyle bu su kaynağının bugünde değerlendirilmesi gerekir. Manabgat Irmağı suyunun voşuna akmaması gerekir. Suyun değerlendirilmesi konusunda Antalya'daki sivil toplum kuruluşlarından yüksek sesli dillendirilmesi ve ASAT'IN öncülüğünde projeler bekliyoruz. 'dedi.

 

antalya-buyuksehir-belediye-baskani-muhittin-bocek,-007.jpg ANTALYA'DA KENT TURİZMİNİ 12 AYA YAYMAK İSTİYORUZ

Devlet eski Bakanı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Abdulkadir Ateş ve yönetimi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti. Başlan Muhittin Böcek, her yıl 16 milyon yabancı ve 4 milyon yerli turisti misafir eden Antalya'da turizm altyapısına yönelik yatırımlara özel önem verdiklerini söyledi. Başkan Böcek,'' Antalya'nın turizm altyapısına yönelik arıtma başta olmak üzere toplamda 5 milyar 530 milyon liralık yatırım yaptık. Çevreyi , doğayı, denizi, ormanları ,dereleri, çayları be koyları korumadan sürdürülebilir turizmde söz edemeyiz. Antalya'nın iki önemli geliri var. Turizm ve tarım. İkisininde at başı gidecek şekilde birlikte yapıldığı şehir olması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Antalya tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruyarak kebt turizmini yılın 12 ayına çıkarmak istiyoruz. Bunun yanı sıra sağlık, kongre , kültür turizminin canlı olması için sürekli çalışıyoruz. 22 ifadesinde bulundu.
antalya-buyuksehir-belediye-baskani-muhittin-bocek,-009.jpg

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.