• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Çekmeköy Belediyesi ile sağlıklı mutfaklar çoğaliyor

Çekmeköy Belediyesi ile sağlıklı mutfaklar çoğaliyor
Birbirinden lezzetli yemeklerin yanı sıra güvenli ve sağlıklı beslenme için gerekli tüm bilgiler 22-23 Eylül’de Çekmeköy Şeffaf Mutfak Festivali’nde oluyor

İSTANBUL- Çekmeköy Belediyesi ve Diversey ortaklığıyla bu yıl 3.sü gerçekleşecek olan Şeffaf Mutfak Festivali, her yıl artan yoğun ilgi ve katılımla sağlıklı mutfakların sayısını hızla artırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin yanı sıra güvenli ve sağlıklı beslenme için gerekli tüm bilgiler 22-23 Eylül’de Çekmeköy Şeffaf Mutfak Festivali’nde olacak.

cekmekoy-belediyesi.jpegÇekmeköy Belediyesi ve Diversey ortaklığında üçüncü kez düzenlenen Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali’nde sağlıklı ve neşeli mutfaklar katılımcıları bekliyor. Ünlü şefler Rafet İnce, Sahrap Soysal, Muhsin Ertürk ve Eyüp Kemal Sevinç’in mutfak sırlarını paylaşacakları festivalde, çocuklar da mini mutfakta aşçı olma deneyimini yaşayacaklar.

cekmekoy-belediyesi-001.jpgÇeşit çeşit yemeğin pişeceği festival alanında lezzet kütüphanesi, kör tadım yarışmaları, diyetisyen buluşmaları, çeşitli spor etkinlikleri, ödüllü yarışmalar ve hijyen etkinlikleri gün boyu devam edecek. Gelişim çağında sağlıklı beslenmesi gereken çocukların da unutulmadığı festivalde; mini mutfak, el yıkama atölyesi, ileri dönüşüm atölyesi, kukla ve kil atölyeleriyle tüm çocuklar sağlıklı ve güvenli beslenmenin önemini öğrenecekler.

Çekmeköy Belediyesi’nin denetimlerinden geçerek Şeffaf Mutfak Bayrağı alan işletmelerin örnek mutfaklarından sunulan yemeklere Cenk Doğar’ın sunumuyla gerçekleşecek sohbetler eşlik edecek.

Konser Programı

22 Eylül Cumartesi 18:45-20:15Evrencan Gündüz

22 Eylül Cumartesi 21:30-22:30Buray

23 Eylül Pazar 18:30-20:00Six Pack

23 Eylül Pazar21:30-22:30Zara

Yer: Çekmeköy Belediye Bahçesi

Tarih: 22 Eylül Cumartesi-23 Eylül Pazar

Saat: 13.00

Çekmeköy Belediyesi ve Diversey, Çekmeköy’deki gıda güvenliğini sağlayacak ve hijyen standartlarını yükseltecek “Şeffaf Mutfak” projesini başlattı.

Şeffaf Mutfak, Çekmeköy’de gıda sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin yeme-içme alanlarının bir standart oluşturarak, vatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmetin garantisini veriyor.

SÜREÇ NASIL İŞLIYOR?

Uzman ekiplerin danışmalık hizmeti verdiği proje, işletmelerin kendilerini objektif bir açıdan görebilmelerinin sağlanması esasına dayanıyor. Restoranlar, kafeler, kantinler,tüm yiyecek ve içecek üretim-tüketim mekanlarını kapsayan projeye katılım, işletmenin tercihine bırakılıyor. Gönüllü olarak projeye dahil olan işletme, kendi şartları göz önünde bulundurularak gıda güvenliği ve hijyen konusunda uzman ekipler tarafından değerlendiriliyor İncelemeler, düzenlemeler ve eğitimlerin ardından istenilen düzeye ulaşan işletmelere “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Sertifikası ile Bayrağı” teslim ediliyor. Süreç, belirli aralıklarla yapılacak ziyaretler ve eğitimlerle devam ediyor.

Bu haber toplam 3377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.