• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Carnival Cruise patronu güvenlik önlemleri ile sefere hazırız

Carnival Cruise patronu güvenlik önlemleri ile sefere hazırız
Carnival Corporation'ın CEO'su Arnold Donald, "başka herhangi bir ölçek endüstrisinde bulunmayan evrensel testlerin" salgın riskini azaltmaya yardımcı olacağını söyledi

LONDRA - Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketinin patronu, BBC'ye yaptığı açıklamada, yeni güvenlik önlemlerinin bir yılda 150 milyar dolarlık (113 milyar sterlin) sektörün yeniden faaliyete geçmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, salgınları denemek ve sınırlamak için gemileri yelken açmayı durdurduktan sonra, koronavirüs, muazzam karlı iş dizlerinin üzerine çöktü.

Carnival Corporation'ın CEO'su Arnold Donald, "başka herhangi bir ölçek endüstrisinde bulunmayan evrensel testlerin" salgın riskini azaltmaya yardımcı olacağını söyledi.

Diğer önlemler arasında "ek tıbbi taramalar, fiziksel mesafe, maske takmanın" olabileceğini de sözlerine ekledi.

carnival-corporationin-ceosu-arnold-donald,.jpegBununla birlikte, Akdeniz'de yelken açan Karnaval'a ait Costa Diadema da dahil olmak üzere son zamanlarda yelken açan birkaç gemi yolculuğunun bazılarında koronavirüs salgınları oldu.

Bay Donald, "Hangi rejimi uyguladığınızdan bağımsız olarak Covidden arınmış olacağınızı garanti edemeyeceğinizi" kabul ediyor.

Yine de, "etkili bir şekilde yönetilip yönetilebileceğini" ve dünyanın dört bir yanındaki yetkililerle işbirliği yapmanın şimdiye kadar "makul ölçüde etkili" yapılan anlamına geldiği konusunda ısrar ediyor.

carnival-corporationin-ceosu-arnold-donald,-001.jpegBu yıl bir dizi yolcu gemisi hurdaya çıkarıldı

Şirket, protokollerini hazırlamak için bir dizi sağlık ve bilimsel danışman taslağı hazırladı.

Bay Donald, "önceliğimiz, tabii ki, her türlü güvende olacak şekilde seyir çalışması yapmaktır, kıyı tarafında benzer faaliyetlerde bulunmanızdan daha büyük bir risk yoktur" diyor.

Yolcu gemilerine yönelik yasağı kaldıran ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) tarafından ortaya konan başarmanın zorlukları, "yolcu gemilerinin diğer ayarlara göre daha büyük bir Covid-19 bulaşma riski oluşturmaya devam edeceğini" söyledi. ".

Salgının başlarında kruvaziyer gemilerinde meydana gelen iki salgın, hem Japonya tarafından karantinaya alınan Diamond Princess hem de sonunda Kaliforniya'ya yanaşan Grand Princess'deki salgınlardan sonra yolculardan ölen yolcuların kruvaziyer endüstrisine zarar verdi.

carnival-corporationin-ceosu-arnold-donald,-003.jpeg
'İhtiyatlı iyimser'

Geleneksel olarak, gezi teknelerinin sadık bir müşteri tabanı vardır ve bu Bay Arnold'a iyimserlik için zemin sağlamıştır.

Önümüzdeki yılın ikinci yarısı için "rezervasyonlar sağlamdı. İnsanlar gerçekten güvenli olduğunda seyahat etmek istiyorlar" diyor. Aynı anda birkaç gemi de olsa, "2021'in başlarında yelken açacağımız konusunda ihtiyatlı bir iyimseriz" ekliyor.

Yeniden başlamak için gereken mali zorunluluk açıktır.

105 gemisinin 18'ini hurdaya çıkarmasına rağmen, Carnival ayda yaklaşık 650 milyon dolar kaybediyor. Yatırımcılardan 12 milyar dolardan fazla para topladıktan sonra, Bay Arnold, "sıfır gelirimiz olsa bile gelecek yılın yazına gidebiliriz" diyor.

Bunun dışında para gelmeyi neredeyse tamamen durdurdu.

Yaz normalde yılın en yoğun zamanıdır, ancak Temmuz'dan Ağustos'a kadar Karnavalı sadece 31 milyon dolar getirdi. Bunların hiçbiri bilet satışlarından gelmedi ve geçen yıl aynı zamanda 6.5 milyar dolar ile karşılaştırılıyor, bunun% 68'i biletlerden geliyordu.

Ücretli yolcu eksikliği, aynı anda binlerce yolcunun üzerinde büyüyen, nispeten yakın sınırlarda seyahat eden, koronavirüsü denemek ve kontrol etmek için ciddi şekilde kısıtlanmış iki şey olan bir sektörün üzerindeki büyük belirsizliği yansıtıyor.

Danışmanlık şirketi KPMG için denizcilik sektörünü takip eden Monique Giese'ye göre, gemi seyahati endüstrisi virüsün insafına fazlasıyla bağlı.

İşe geri dön?

"Önümüzdeki yıl için herhangi bir tahmin yapmak çok zor. Kruvaziyer endüstrisi özellikle Karayipler bölgesinde çok karlı kış sezonunu kaybedecek" diyor.

Test çalışmaları, ABD'de gemi yolculukları yeniden başlatılmadan önce CDC tarafından belirlenmiş katı koşullar arasındadır.

Her yıl gemi yolculuğuna çıkan 30 milyon yolcunun yaklaşık% 50'sini oluşturan sektör için en önemli pazar.

Sektör, yıl sonuna kadar ABD'de denizcilik faaliyetlerini gönüllü olarak durdurdu. Ancak Kongre, Trump Beyaz Saray'ın CDC'nin zorunlu yasağı gelecek yıla uzatmasını durdurmaya müdahale edip etmediğini araştırıyor.

Başkan seçilen Joe Biden, koronavirüsle mücadelede belirgin şekilde farklı bir yaklaşım benimsedi ancak Donald, yeni bir yönetimin yeni bir yelkensiz düzene ve daha fazla mali soruna yol açacağına dair "endişemiz yok" diyor.

Pandemiden önce, Cruise Line Industry Association, üyelerinin dünya çapında 1,2 milyon işi desteklediğini hesapladı ve ABD'nin yelkensizlik emri kaldırıldığında Başkanı Kelly Craighead, "ABD'de deniz yolculuğunun yeniden başlatılmasının destekleyebileceğinden emin olduğunu söyledi. halk sağlığını korurken ekonomik iyileşme.

Bununla birlikte, gemiler birkaç hat tarafından hurdaya çıkarılıyor, bu da işlerin kaybedileceği anlamına geliyor. Kalanlar için, Bay Arnold "insanları işe geri döndürmenin önemli olduğunu" söylüyor.

Arnold Donald'ın Aaron Heslehurst ile Talking Business konulu röportajının tamamını Cumartesi 2330 GMT, Pazar 1630 GMT, Pazartesi 0730 GMT ve 1130 GMT'de ve Salı 1330 GMT'de BBC World News'de izleyebilirsiniz .

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.