• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Caretta Caretta'ların yumurtaları korumaya alındı

Caretta Caretta'ların yumurtaları korumaya alındı
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, her geçen gün nesli tükenmekte olan  caretta caretta deniz kaplumbağalarını yumurtlama alanını özel yaptırdıkları kafesle koruma altına aldıklarını bildirdi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Carettalar Manavgat Sorgun Titreyengöl’de  sahilinde yumurtalar koruma altına alındı. Koruma altına alınan yumurta kafeslerine İngilizce, Almanca ve Rusça yazılar asıldı.

caretta-caretta.jpgTitreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, her geçen gün nesli tükenmekte olan  caretta caretta deniz kaplumbağalarını yumurtlama alanını özel yaptırdıkları kafesle koruma altına aldıklarını söyledi. Nashira otel sahilinde koruma altına aldıkların yumurtaların 60 gün içinde yumurtadan çıkarak denizle buluşmasını beklediklerini kaydetti. 

caretta-caretta-001.jpg

Tesiste konaklayan turistler çevreci tesis Nashira Resort Hotel’in bu duyarlılığı için teşekkür etti TİSOYAB BAŞKANI  Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sahilimizde yumurtlayan Caretta Carettalarımız Güvenlik görevlilerimiz tarafından keşfedildi. Burada geçtiğimiz akşam CarettaCaretta yumurtalarını gören güvenlik görevlisi arkadaşımız konuyu bize bildirdi. Biz de burayı korumaya aldık. 60 gün sonra burada Caretta Carettalar yumurtalarından çıkacak ve deniz ile buluşacak. Nesli tükenen hayvanlarımızı böylelikle korumuş oluyoruz. Bu konuda bütün turizmcileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu mevsim Caretta Carettalar için yumurtlama mevsimi. Işıklarımızı sahillerimizde azaltalım, çok ses çıkartmayalım ki, bölgeye gelen Caretta Carettalarımız rahat bİr yumurtlama sağlasın yüksek sesten kaçınalım.Havai fişek atmayalım.” 

caretta-caretta-003.jpgTİSOYAB Başkanı  Aydoğan sözlerini şöyle tamamladı, “ Onlar varken biz yoktuk. İnsanoğlu olarak geldik onları rahatsız ettik. Biz doğayı seven, çevreyi seven bir kuruluşuz. Böyle bir kişiliğimiz var. Yeşili her z

Zaman önde tutuyoruz. Mal mülk gelip geçicidir. Ama çevre öyle değil. 

Tüm duyarlılığımız ile çevreyi korumamız gerekiyor. Biz doğadan yanayız. Bu bölgemiz o kadar güzel bir bölge ki, Titreyengöl Sorgun Bölgesi ormanı ile denizi ile gölü ile, nehiri ile çepeçevre bir ada. Burasının adı Cennet Kırı. Cennet kırımızı korumamız lazım. Buranın korunmasında başta Jandarmamız olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. 20 yıldan bu yana sahillerimizde atçılarla, sahilde cirit atan ATV araçları ve kendilerini bilmezler ile mücadele ettik. Son dönem bölgemizde görev yapan görevlerimizi duyarlılığından ötürü teşekkür ederim''

Bu haber toplam 3209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.