• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Caretta caretta yumurtlama alanları koruma altına alındı

Caretta caretta yumurtlama alanları koruma altına alındı
Kemer'de “Caretta caretta ilk yuva” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Teke Koyu'nda ve ormanlık alanda temizlik yapıldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile Kemer'de “Caretta caretta ilk yuva” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Teke Koyu'nda ve ormanlık alanda temizlik yapıldı.
Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi'nin destekleriyle Tekirova Tabiat Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Beydağları Sahil Milli Park Müdürü Uğur Torunoğlu, Milli Park Antalya Şube Müdürü İsmail Kaya, Kemer Orman İşletme Şefi Kadir Aksoy, Ulupınar Orman İşletme Şefi Yasemin Korkmaz, Kemer Milli Park Şefi Hasan Tıraş, Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin ve belediye personeli katıldı.

caretta-caretta-033.jpgTekirova Tabiat Parkı içerisinde yer alan Kleopatra Koyu'nda toplanan Kaymakam Çam ve beraberindeki heyet, etkinlik kapsamında Teke Koyu'na geçerek sahilde ve ormanlık alanda temizlik yaptı.

Temizlik çalışmasının ardından Kaymakam Çam ve beraberindekiler, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Teke Koyu'nda, ilk yuva etkinliği gerçekleştirildi.
Caretta carettaların Teke Koyu'na yumurtalarını bıraktığı alan tespit edilerek, yuva çevresine güvenlik amacıyla kafes yerleştirildi. Kaymakam Çam, kafes üzerine caretta caretta yuvasının sayısını ve günün tarihini yazdı.
Kaymakam Çam, yaptığı açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yapılan etkinliğin farkındalık amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
caretta-caretta--018.jpgcaretta-caretta-034.jpgDoğanın çocuklara bırakılması gereken bir emanet olduğuna işaret eden Kaymakam Çam, “Atalarımızdan aldığımız emaneti çocuklarımıza güzel bir şekilde devretmemiz gerekiyor. Tekirova Tabiat Parkı, korunması gereken en nadide yerler arasında. Sadece bugün değil her gün çevremizi temiz tutmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmemiz gerekiyor. Etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
caretta-caretta-035.jpg
 

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.