• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı
Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünün kutlanıyor.

ANKARA- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, "Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda, mukaddes vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın"dedi.

canakkale6.jpg

TÜRK MILLETININ ÖZGÜRLÜK VE VATANI IÇIN NELERI FEDA EDEBILECEĞINI GÖSTERIYOR
Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı zaferin 100. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

canakkale4.jpg

ÇANAKKALE ZAFERİ, EŞSIZ BIR DESTAN
Zaferi, "Çanakkale geçilmez" gerçeğini binlerce şehidin kanıyla tarihe altın harflerle yazdırılan eşsiz bir destan olarak nitelendiren Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu zafer, Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda mukaddes vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ecdadımızın geçmişte vermiş olduğu mücadeleyi millet olarak çok iyi idrak etmeli ve gelecek nesillere bu bilinci ve kutsal değerlerimizi aktarmalıyız.

canakkale3.20150317101025.jpg

ATATÜRK VE ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ
Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

ÇANAKKALE İLE İLGİLİ BİLGİ, GÖRSEL VE ETKİNLİKLER İÇİN LİNKE TIKLAYIN
http://www.canakkale2015.gov.tr/tr
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.