• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çanakkale için 13 bin genç geliyor

Çanakkale için 13 bin genç geliyor
Çanakkale'de GTP Turizm adıyla birleşin turizmciler 100’cü Yılda Atalarımıza, Çanakkale’ye Şehitlerimize Gidiyoruz” programı ile Türkiye ile buluşturuyor

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
ÇANAKKALE / İZMİR -
Çanakkale’de GTP Turizm bünyesi altında bir araya gelen otel ve acente sahipleri yurtdışında kaybolmaya yüztutan 3’üncü ve 4’üncü kuşak gençleri “100’cü Yılda Atalarımıza, Çanakkale’ye Şehitlerimize Gidiyoruz” programı ile Türkiye ile buluşturuyor. GTP Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Armağan Aydeğer, Müsiad Hizmet Sektör Kurulu’nun himayesi ile yürüttükleri projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nında destek verdiğini belirterek “Düseldorf, Berlin, Münih ve Frankfurt’tan 2015 yılı Mart-Eylül ayları arasında 13 bin 340 genci Çanakkale’ye getireceğiz”dedi.Müsiad Hizmet Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Sertip Akşahin "milli bir proje olarak görüyor ve destek veriyoruz. Yapılan çalışma ile yaşadığımız kutsal topraklara vea borcumuzu ödeyerek, ülkemiz gerçleri için hayırlı bir hizmet yapacaklarını belirten Aydeğer paket programlar hazırlandı" dedi. 

canakkale2.jpg

MILLETIN VAROLUŞ MÜCADELESININ SIMGESI

Çanakkale Savaşlarının Türkiye ve dünya tarihi için önemli olaylarından olduğunu hatırlatan İbrahim Armağan Aydeğer, şunları anlattı:
“Savaşa katılan 8 devlet ve 17 millet 500 binden fazla kayıp vermiştir. Onbinlerce şehidimizin yattığı Gelibolu Yarımadası bir milletin varoluş mücadelesinin simgesidir. Yurtdışında bulunan üçüncü nesil gençlerin yaşadığı sosyal ve kültürel deformasyon bilinmektedir.  Bu gençlerin milli birlik ve baraberlik duygularında meydana gelen zayıflama tehlikesine karşı, Gelibolu Yarımadası çok önemli eğitim ve öğrenim noktasıdır. GTP Turizm olarak 2015 yılı için Çanakkale savaşlarının 100’cü yılına özel program hazırladık. Projemizin ana amacı tüm dünyada yaşayan Türk vatandaşlarının gelecek yıllarda da Çanakkale’yi düzenli bir şekilde ziyaretlerini sağlamaktır. Bu amaçla 3 gece 4 günlük paket programlarla Çanakkale Özel Tur Programı hazırlandı. Eğitici ve öğretici yol ile Çanakkale ruhunun gençlere aşılanması hedeflendi.”

canakkale3.jpg

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR YAPILDI

Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika’dan Antalya, İzmir, Edremit, İstanbul üzerinden Çanakkale’ye ulaşımın sağlandığını belirten İbrahim Armağan Aydeğer, “Turlar sırasında eğitim seminerleri düzenlenecektir. Programla ilgili Avrupa’da DİTİP, Milli Görüş, Müsiad, UETD Mannheim şubeleri, Frankfurt Başkonsolosluğu başta olmak üzere çeşitli sivil tohlum kuruluşlarından destek alındı.Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Ticaret ve sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yüzüncü Yıl Koordinasyon Başkanlığı ile iişbirliği kurduk. Almanya’dan uçuşlar için Öger Türk Tur’la anlaşma yaptık. “

canakkkale4.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.