• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara -4 °C
  • Antalya 5 °C

Çan'a Kültür Sarayı önergesi

Çan'a Kültür Sarayı önergesi
CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce temeli atılan ve kaderine terk edilen Çan Kültür Sarayı ile ilgili TBMM’ye önerge sundu.

ÇANAKKALE- CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce temeli atılan ve kaderine terk edilen Çan Kültür Sarayı ile ilgili TBMM’ye önerge sundu.
Çan ilçesinde yapılması planlanan Çan Kültür Sarayı ile ilgili sunduğu önergenin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, temeli atılan ve yıllar geçmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen Çan Kültür Sarayı inşaatının akıbetinin merak edildiğini belirterek; “Çan ilçemizin girişinde, Kocabaş Çayının yanı başında, Çan Belediyesi tarafından tahsis edilen 5.500 m2 arsa üzerine, yaklaşık 20 yıl önce temeli atılıp, Çan ve Yenice ilçelerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak, Bakanlığınız internet sayfasında “Yapımı devam eden kültür merkezleri” listesinde fiziki gerçekleşme oranının %50 civarında olduğu gösterilen, yıllarca yağmurun, karın altında ve kurbağaların yüzdüğü atıl vaziyette tamamlanmayı beklerken çürümeye terk edilip bir hayalete dönüşen, milyonlarca liranın çöpe atıldığı “Çan Kültür Sarayı” ile ilgili; temel atılmasının ardından onca yıl geçmesine karşın hala bir türlü bitirilemeyen Çan Kültür Sarayı inşaatının son durumu nedir? Çan Kültür Sarayı inşaatı için bu güne kadar kaç yüklenici değiştirilmiş ve ne kadar harcama yapılmıştır? Yapımının devam etmesi için ihale açılmış mıdır? Bu ihale hangi firmaya verilmiştir? Keşif tutarı ve ihale tutarı ne kadardır? İnşaatın bitim tarihi nedir? Temel atma törenini göre Çan ve Yeniceli hemşerilerimiz, konferans, konser ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir Kültür Sarayı’na, yaşarken görebilecek midir? Hayallerin gerçekleşmesi için yaklaşık 20 yılda inşaatın ancak %50’si gerçekleştirilebilen Çan Kültür Sarayı’na kavuşmak için daha kaç yıl bekleyecektir?” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.