• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bursalı aşçıların Antalya çıkarması

Bursalı aşçıların Antalya çıkarması
GÜMASDER Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güneş başkanlığındaki Bursalı aşçılar fuarda sektörlerindeki yenilikleri inceleme fırsatı buldu.

BURSA -Antalya'nın en kapsamlı turizm fuarı olan Hotel Equipment'e Bursalı aşçılar yoğun ilgi gösterirken, Bursa'da üretim yapan firmaların stantları da yoğun ilgi gördü. 19. kez kapılarını açan fuara 281 firma, 843 kuruluş ve 2 bin 450 marka katıldı.

Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güneş başkanlığındaki Bursalı aşçılar fuarda sektörlerindeki yenilikleri inceleme fırsatı buldu. Fuarla ilgili değerlendirme yapan GÜMASDER Başkanı Muharrem Güneş, yerli ve yabancı konaklama işletmelerinin yöneticilerinin ve tüm sektör profesyonellerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuara büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.



Hotel Equipment (Akdeniz Turistik İşletmeler Donanımı, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanları İhtisas Fuarı) ile edindikleri tecrübeleri Bursa'ya aktaracaklarını anlatan Güneş, fuarın turistik işletme ve tesislerin A'dan Z'ye ihtiyaç duyabileceği tüm ürün gruplarına hitap etmesi nedeniyle Türkiye'de ve dünya'da yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Güneş, "Edindiğimiz tecrübeleri ve yenilikleri bir turizm kenti olan Bursa'da layıkıyla uygulayacağız. Fuara özel sergilenen bir çok ürünü görme fırsatı bulduk. Fuarda, mutfak ve çamaşırhane makine ve gereçleri, tüm otel tekstili ürünleri, yataklar, iç ve dış mekan mobilyaları, dekorasyon malzeme ve aksesuarları, fast food ve pastane sistem ve malzemeleri, temizlik malzemeleri ve makineleri, oyun ve eğlence makinelerine kadar otellerde ihtiyaç duyulan her türlü donanım sergilenmiş. Sektöre yön veren firmaların, profesyonellerin, alıcıların en önemli buluşma noktası olarak kabul edilen Hotel Equipment Fuarı tüm katılımcı ve ziyaretçilerine yeni ufuklar açtı. Bu arada fuara katılan Bursalı firmaların başarıları da göğsümüzü kabarttı" dedi.

 



Güney Marmara Aşçılar Derneği Başkanı Muharrem Güneş'de yaptığı açıklamada, bağlı bulundukları federasyonunun adının Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak tescil edilmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Türk aşçılarının birlik ve beraberlikleri sayesinde mutfağını dünya standartlarında temsil edebileceklerini kaydeden Güneş, bu konuda yerel ve bölgesel çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Bursa mutfağının da önemine değinen Güneş, Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra mutfaktaki zenginliğine de dikkati çekti. Bursa'nın kendine özgü lezzetleri bulunduğunu belirten Güneş, "Bursa'ya has bu lezzetlerin çoğunu Türkiye ve dünya yakından biliyor. Bizim çabamız bunların doğru ve yerinde uygulanmasını sağlamak" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.