• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Buldan açıkhava müzesi oluyor

Buldan açıkhava müzesi oluyor
Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd'ın kızına gelinlik, Genç Osman'a gömlek dokumasıyla ünlenen Buldan açıkhava müzesi haline getiriliyor.

DENİZLİ -Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd'ın kızına gelinlik, Genç Osman'a gömlek dokumasıyla ünlenen Denizli'nin Buldan ilçesini açıkhava müzesi haline getirme çalışmaları başladı.




Vali Hasan Canpolat, incelemelerde bulunmak için gittiği Buldan'da ilçenin açıkhava müzesi haline getirilmesi için bir dizi adım atıldığını, eski Buldan evlerinin koruma altına alınarak, bir plan çerçevesinde restorasyonlarına devam edileceğini söyledi. İnceleme gezisine Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz ve daire müdürleri katıldı.

 



Buldan Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Canpolat ve beraberindeki heyete, kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Hasçakal tarafından brifing verildi. Buldan'ın tarihi, turizmi, sanayisi, tarımı ve sosyal hayatını içeren brifingde, problemler ve bunların çözülmesi için gereken önlemler hakkında öneriler sunuldu.

 

Canpolat, Buldan'ın dokuma sanayisinde marka olduğunu belirterek, özellikle el dokuması ürünler ve Buldan bezinin daha da geliştirilmesi için elbirliğiyle yapılacak çok iş olduğunu söyledi. Buldan'ın tarihinin yaşatılması ve gelecek nesillerin de bunu görerek yaşaması için valilikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Canpolat, "Buldan'ın ana geçim kaynağını oluşturan el dokuması ve buna bağlı turizmin geliştirilmesi için yaklaşık 10 yıldır yürütülen çalışmalar sayesinde, 70'e yakın el dokuma tezgâhı faaliyete geçirildi. Yine de bu yeterli bir rakam değil, binlerce olmalı." dedi.

 

Canpolat, Buldan bezinin marka olarak yaşatılması ve geliştirilmesi için tasarımlarının da burada yapılması, buun için de bir moda tasarım Anadolu lisesi açılması gerektiğini söyledi. Jeotermal turizmin yaygınlaşmasıyla Buldan yakın bir gelecekte önemli gelişmeler yaşayacağının altını çizen Vali Canpolat, "Yenicekent bölgemizdeki jeotermal turizm bölgesi, Buldan ekonomisine önemli katkılar sağlayacak." şeklinde konuştu. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'ni de gezen Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, merkezde incelemelerde bulunarak ürünler ve eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.