• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

BTA Cakes&Bakes ic piyasada

BTA Cakes&Bakes ic piyasada
TAV Havalimanları Holding, ikram şirketi BTA’nın alt markası İkitelli’de kurulan Cakes&Bakes aylık 1.5 milyon adetlik imalat ile havalimanı dışına açılıyor.

İSTANBUL-TAV Havalimanları Holding, ikram şirketi BTA’nın alt markası Cakes&Bakes ile havalimanı dışına açılıyor. Unlu mamül, pastane, ekmek ve sandviç konusunda uzmanlaşan şirket, dünya markası kahve zincirlerinin Türkiye’deki ana imalatçısı oldu. İstanbul İkitelli’de kurulan Cakes&Bakes, bu yıl aylık 1.5 milyon adetlik imalata ulaşmayı hedefliyor.

 

BTA 1999’da kurulduğunda asıl görevi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki restoranların işletmesiydi. Terminaldeki ilk mutfağı sadece 25 metrekare olan BTA, zamanla hızla büyüdü. Bugün İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanlarında faaliyet gösteren şirket 106 noktada hizmet veriyor.

 

Zamanla terminallerdeki çeşitli dünya markası şirketlerden ürün siparişi almaya başladıklarını söylüyor BTA Genel Müdürü Saadettin Cesur. "Bizi yakından takip eden uluslararası şirketler, hijyen ve kalitemizi görünce sipariş vermeye başladı. Havalimanındaki mutfağımız yetmez oldu. Cakes&Bakes adını verdiğimiz yeni marka ile bu hizmetimizi farklı bir boyuta taşıdık."

 

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan şirkette 120 kişi çalışıyor. Yaklaşık 500 çeşit ürün imal eden Cakes&Bakes, bunları İstanbul’dan Gaziantep’e kadar frigo kamyonlarla eksi 18 derecede soğuk zinciri bozmadan taşıyor. Dondurulan ürünler üç aya kadar standartlar içinde saklanabiliyor.

 

Üretiminin yarısını BTA için yapan Cakes&Bakes unlu mamül, pastane, ekmek ve sandviç ürünler konusunda uluslararası uzmanlarla çalışıyor. Kadrosunda örneğin cheese cake konusunda özel danışmanlık aldıkları İtalyan bir uzman bulunuyor. Geçmişte dünya markalarının yurtdışından ithal edilen birçok ürünü burada imal etmeye başladıklarını belirten Cesur, hedeflerinin öncelikle havalimanında, daha sonra da şehir merkezinde birkaç noktada Cakes&Bakes mağazası açmak olduğunu söyledi. BTA’nın aynı ana şirket TAV gibi yurtdışında ihalelere giriyor. Gürcistan’da Tiflis Tren Garı’ndaki satış noktalarının ihalesini kazanan BTA, önümüzdeki 5 yılda yurtdışı açılımını da sürdürmeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.