• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

British Airways üniformaya tesettür ekledi

British Airways üniformaya tesettür ekledi
İngiltere'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi British Airways, yeni üniforma koleksiyonuna tesettür seçeneğini ekledi.

FAS / RABAT - İngiltere'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi British Airways, yaklaşık 20 yıl sonra ilk yeni üniformasını görücüye çıkardı ve kadın kabin ekibine tesettür ve tulum gibi yeni kıyafet seçenekleri verdi.

Kadın kabin ekiplerinin en yeni iki seçeneği olan tesettür ve tulumun yanı sıra elbise, etek ve pantolon gibi seçenekler de bulunuyor. İngiliz havayolundan yapılan açıklamada, bu arada erkeklere üç parçalı bir takım elbise sunulduğu belirtildi.

british-airways,-tesettur.jpgBritish Airways, başörtüsünü havayolunun yeni üniformasına dahil ettiği için geniş alkış aldı, pek çok netizen Müslüman kadın kabin ekibine başörtüsü takma seçeneği verilmesini bildirmek için sosyal medyayı kullandı.

Bir Twitter kullanıcısı, "Başörtüsü takmak isteyenlere bu hakkı tanımayı, dahil edilmeyi ve seçeneği seviyorum" dedi.

Bir diğeri, yeni başörtüsü üniformasını "zarif ve mütevazı" olarak nitelendirerek British Airlines'ın hareketini övdü.

Bu arada diğerleri, başta Arap ve Müslüman ülkelerdekiler olmak üzere diğer havayollarını da aynı şeyi yapmaya ve kabin ekibi üniformalarına başörtüsü seçeneği eklemeye çağırdı.

british-airways,-tesettur-001.jpg
Kabin ekibi eğitim ajansı Cabin Crew Wings'e göre, en yeni eklenen British Airlines dışında yalnızca 15 civarında Havayolu, üniformalarının bir parçası olarak başörtüsüne izin veriyor, hatta zorunlu kılıyor.

British Airways'in yeni üniforma koleksiyonu, 2018 yılında İngiliz moda tasarımcısı Ozwald Boateng tarafından tasarlandı, ancak COVID-19 salgını nedeniyle piyasaya sürülmesi ertelendi.

Koleksiyonun piyasaya sürülmesiyle ilgili yorum yapan Boateng, Instagram'da "British Airways için bu koleksiyonu tasarlamanın çok büyük ve özenli bir girişim olduğunu ve kıyafetlerin çok ötesine geçtiğini" söyledi.

Ana hedefinin, "British Airways'in meslektaşlarıyla ve onlar için konuşan", "onlara ilham veren ve onları güçlendiren, rollerini gururla yürütmeleri için onları cesaretlendiren ve en önemlisi, görüldüğünü ve duyulduğunu hissetti.”

İngiliz tasarımcı, "yeni bir değişim ve aşkınlık anlatısı yaratmayı" kutlarken, Boateng'in gönderisi altındaki birçok yorumcu farklı bir görüşe sahipti. Birçoğu yeni üniformanın kalitesini, pratikliğini ve tasarımını eleştirdi.

Sir Instagram kullanıcısı. “Bu üniformanın hiçbir şekilde kadınsı tarafı yok. Alçakgönüllü, modası geçmiş ve pratik değil, ”dedi

Başka bir yorumcu şöyle yazdı: “Üzgünüm ama bunu kim onayladı, Renklerin bir marka olarak British Airways ile kesinlikle hiçbir ilgisi yok. Şok edici!"

Kaynak: Morocco World News
Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.