• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

British Airways pistte parçalandı

British Airways pistte parçalandı
İngiliz Havayıolları'na ait Pekinden Londra'ya gelen Boeing 777 tipi uçak 136 yolcusu ile Hethrow Havalimanı'na indiğinde sürüklenerek parçalandı.

Ünal Başusta- Türkiye Turizm


LONDRA- British Airways  İngiliz Havayıolları'na ait Pekinden Londra'ya gelen  Boeing 777 tipi uçak 136 yolcusu ile Hethrow Havalimanı'na indiğinde sürüklenerek parçalandı. Olayda mucize eseri can kaybı olmadı, sadece 13 kişi hafif sıyrıklarla kurtuldu.

British Airways uçağının iniş sırasında bütün motor gücün kaybettiği ve elektrik sisteminin bozulduğu ileri sürüldü.
Hava alanında çalışanlardan bir yetkili uçağın inişi sırasında pilotun uçağın motorlarının durduğunu söyledi. Uçağın planör gibi süzülerek piste yaklaştığını ve son anda burnunu kaldırarak çimenlere indiğini belirtti. İnişin sertliği nedeniyle iniş takımları dikmelerinin her iki kanadı delerek parçaladığı ve iniş takımlarının uçaktan ayrıldığı görüldü.

Yolcular uçağın hava alanına normal bir yaklaşma içinde olduğunu fakat uçağın birden güç kaybederek çok sert bir şekilde yere vurduğunu söylediler.

British Airqays yatkilileri kaza sebebi incelenene kadar yorum yapmaktan kaçındılar. Kazayı yerden görenler uçağın yalpalayarak  yolu üzerindeki binalara 60 metre kadar yaklaşarak alçaldığını ve hava alanındaki tel örgüleri ise ucu ucuna geçtiğini söylediler.

Uçak serk bir şekilre indiği çimenlerden sürüklenerek piste çıktığında kıvılcımlar çıkararak sürtünerek durdu. Büyük şans eseri yangın çıkmadı. Kazada uçağın motorları iniş takımları kanatlar ve gövde altı parçalandı: Bundan böyle 6 yaşındaki uçağın tamir edilip sefere konma ihtimali oldukça zor görünüyor.

Uçağın 136 yolcusu ve mürettebat açılan hava yastıklarıyla kısa zamanda uçağı tahliye etti yolculardan yalnız 13 'ü hafif bir şekilde yaralandı. Bu şekilde oluşan bir kazada yangın çıkmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi. Alan itfaiyesi kısa zamanda kaza mahalline gelerek yangın ihtimaline karşı uçağa köpük sıktı.

 

Kaza hakkındaki tahminler ise şöyle:

1- Sürtünmeye ve parçalanmaya rağmen yangın çıkmaması;

a) Her iki motorunda pilotlar tarafından yanlışlıkla veya motorları kontrol eden elektronik sistemlerin (Engine control computer) arızası nedeniyle durması.

b) Uçaktaki yakıtın bitmesi veya yakıt kontrol sisteminin bozulması.

2- Pilotun kötü yaklaşma yaparak pisti tutturamaması.

3- Windshear ( ani dikine rüzgar)

4- Spoiler arızası veya yanlış kullanılması.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.