• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

Britanya hükümeti İngilizleri Türkiye'de tatil konusunda uyardı

Britanya hükümeti İngilizleri Türkiye'de tatil konusunda uyardı
Britanya hükümeti, vatandaşlarını Türkiye'ye ziyaret ederken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

LONDRA -Britanya hükümeti, vatandaşlarını Türkiye'ye ziyaret ederken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Popüler tatil noktası haline gelen Türkiye ziyaretçi akınına uğruyor.
Plajları, tarihi yerleri ve bol çeşitli yemek sofrasıyla gözde olan Türkiye'ye gelen turisler, hükümetleri tarafından uyarılıyor.

Birleşik Krallık Hükümeti, Türkiye'de 2023 suç istatistiklerine ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra ülke hakkında bilgi vererek uyarıda bulundu.

GOV.UK web sayfasında yer alan metinde:

"2023 yılında Türkiye'deki İngiliz konsolosluk personeline taciz dahil 42 cinsel saldırı vakası bildirildi. Türkiye'deki İngiliz konsolosluk personeline bildirilen cinsel saldırı vakalarının çoğu yaz tatillerinde sahildeki turistik bölgelerde meydana geldi. Bu saldırıların birçoğu, otel çalışanları da dahil olmak üzere, mağdurun gün içinde tanıştığı biri tarafından gece gerçekleştirildi. Tuvalete tek başına giden küçüklere yönelik cinsel saldırılar da yaşandı. Bu durumlarda ekstra dikkatli olun"

"YİYECEK-İÇECEK TEKLİFİNE VE PARA BOZDURMAYA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALIDIR"
Web sitede kapkaçlığa ve yiyecek-içecek fiyatlarındaki artışa dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu:

"İngilizlerin aynı zamanda "İstanbul'un önemli turistik bölgelerinde yaygın olan" sokak soygunları ve yankesicilik konusunda da dikkatli olmaları gerekiyor. Tatilciler, yabancıların kendilerine yiyecek ve içecek teklif etmesine, para bozdurmasına veya kendilerini bir restorana-kulübe götürmesine karşı dikkatli olmalıdır"

GOV.UK ayrıca sahte alkolün turistlerin ölümüne neden olduğu konusunda uyardı.

BAYRAK VE TERÖRİZM UYARISI

GOV.UK Türk bayrağına hakaret etmenin yasa dışı olduğunu da yazdı:

"Türk milletine, devletine, ulusal bayrağına hakaret etmek veya Türk parasını tahrif etmek yasa dışıdır. Bu yasalar kapsamındaki suçlar ceza gerektirir. Türkiye'de altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Britanyalılar Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyorlarsa, terörizm de dahil olmak üzere diğer risk faktörlerinin farkında olmalıdırlar. Birleşik Krallık'ı ve İngiliz vatandaşlarını hedef olarak gören grup ve bireyler de dahil olmak üzere, Birleşik Krallık çıkarlarını ve İngiliz vatandaşlarını küresel düzeyde etkileyen yüksek bir terör saldırısı tehdidi vardır. Her zaman tetikte olmalısınız. Terör saldırılarının çoğu Güneydoğu, Ankara ve İstanbul'da gerçekleşti. Özellikle büyük şehirlerde Batılı ülke vatandaşları saldırıların hedefi olabiliyor veya saldırılara maruz kalabiliyor"

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.