• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

Bozcaada’nın marka değerine sahip çıkmalıyız

Bozcaada’nın marka değerine sahip çıkmalıyız
Bozcaada Apollon Oteli’nin işletmecisi Sertip Akşahin: İngiltere basının Avrupa’nın en büyülü adası dediği turizm cenneti Bozcaada Troya Savaşı destanı ile kültürel bir marka değerine sahiptir.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BOZCAADA / ÇANAKKALE -
İngiltere basınında Avrupa'nın en büyülü 2'nci adası seçilen Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada’ya İngilizler rağbet göstermeye başladı. Bozcaada Apollon Oteli’nin işletmecisi Sertip Akşahin, “Hep birlikte tarihi adaya sahip çıkıyoruz. Marka değerine de sahip çıkmalıyız. Gelen misafirlere adanın simgesi olan gelincik şerbetini ikram ediyoruz. Bir tadan bir daha geliyor. Ayrıca dünya edebiyatının en önemli eserinde bahsedilen ada çok kıymetlidir. Homeros’un İlyada destanında bile yer aldığı söylenen Bozcaada’nın tarihi geçmişiyle marka değerini artırmak gerekiyor” dedi.

bozcaada-004.jpg

BOZCADA’NIN TANITIMI  VE MARKALAŞMASI İÇİN FIRSAT
Bozcaada Apollon Oteli işletmecisi Sertip Akşahin, Bozcaada'nın İngiliz basını başta olmak üzere dış basında yer almasının onur verici olduğiunu belirterek “Büyük sorumluluk aldık. Bozcaada’da yaşayanlar, esnaf, yerel yöneticiler Bozcaada'nın tanıtım için yakaladığı bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor. Bozcaada’nın parlayan yıldızının peşinden giderek gerçek marka değerini yakalamamız gerekiyor" dedi.

AVRUPA'NıN EN BÜYÜLÜ 10 ADASı' ARASıNDA
Yaz başında 2022’nin araştırmasını yapan ve "Avrupa'nın en büyülü 10 adası" nı tespit eden İngilterenin önemli gazetelerinden The Guardian muhabirleri ilk sırada Fransa'dan Porquerolles Adası'na yer verdi. Bozcaada’yı ise ‘Avrupanın en büyülü 2nci adası’ olarak tanıttılar.

Son yıllarda sık sık dış basında dünyanın en iyi adaları arasında ilk sıralarda gösterilen Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada, bu kez İngiliz gazetesi The Guardian'da, 'Avrupa'nın en büyülü 10 adası' arasında ikinci sırada yer aldı.

Tavsiye edilen 10 adanın tenha sahillerine, huzurlu ve bozulmamış yapısına dikkat çekildi. Türk ve Rum mirası açısından zengin bir ada olduğu belirtilen Bozcaada'nın yaz sezonunda daha çok İstanbullular tarafından tercih edildiği anlatıldı.

bozcaada-005.jpgTROYA SAVAŞI VE BOZCAADA
Troya Savaşı'nda Bozcaada’nın önemli bir yeri olduğunu yazan The Guardian gazetesi haberde, cami ile Ortodoks kilisesinin bir arada uyum içerisinde olduğunu belirtti. Liman kenti olan Bozcada’nın Homeros'un Troya Savaşı'nı anlatan İlyada destanında önemli yeri olduğunu belirtti. Homeros tarafından MÖ 7. ya da 8. yüzyılda yazıldığı düşünülen Antik Yunan edebiyatının temel eserlerinden biri olan, İlyada destanında Troya Savaşı'nın tamamı anlatılır.

bozcaada-006.jpgToplam 24 bölüm ve 16.000'den fazla dizeye sahip olan İlyada, Troya Savaşı'nın dokuzuncu yılında 51 günlük bir dönemi anlatır. Destan Akhilleus'un öfkesi ile açılır ve Hektor'un cenazesi ile sona erer. Destan söz konusu 51 günlük kısmı kapsamakla beraber, bu dönemin öncesi ve sonrasıyla, savaşın çeşitli evreleriyle ilgili birçok olaya atıfta bulunur. Homeros bir savaşın "toprağı bereketli Troya"da geçtiğini söyler.

Troya Savaşı’na katılan askerlerin o dönemde stratejik Bozcaada’da konaklamaları ise adaya ayrı bir önem kazandırıyor. Thi Guardian’da yer alan haberde Bozcaada’da bulunan tavernalara ve üzüm üretimine dikkat çekildi. Bozcaada, son yıllarda New York Times, Business Insider, New York Times Magazin ve Amerikan Forbes Dergisi tarafından da tavsiye edilen adalar listesinde yer alıyor.

 

Bu haber toplam 3317 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.