• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bornova'ya buz pateni salonu

Bornova'ya buz pateni salonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Buz Pateni Salonu ve Rekreasyon Alanı Projesi, 2008 yılının ilk aylarında başlayacak.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'ya canlılık getirecek yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Kültür, sanat, spor, eğlence ve dinlenme faaliyetlerinin bir arada bulunacağı Bornova Buz Pateni Salonu ve Rekreasyon Alanı Projesi, 2008 yılının ilk aylarında başlayacak.




Projede, 200 dönüm yeşil alan düzenlemesi, bir buz pateni salonu, üç basketbol sahası, iki tenis sahası ve bir mini futbol sahası yer alıyor. Alanda 5 bin kişilik çok amaçlı anfitiyatro, bin 500 metrekare suni gölet, iki ahşap köprü, 200 kişilik kafeterya ve 700 araçlık otopark oluşturulacak. Ayrıca, iki çocuk oyun alanı, 1.5 kilometre bisiklet yolu, yürüyüş yolları, spor parkuru, seyir terasları ve dinlenme alanları hazırlanacak. Üç kattan olaşacak buz pateni ve buz hokeyi salonu, toplam 12 bin metrekare alan kaplayacak. Olimpiyat standartlarına göre projelendirilen salon seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte 2 bin 250 kişi kapasiteli olacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Erzene Mahallesi'ndeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 245 dönüm arazi üzerinde yapılacak projenin Bornova'ya büyük hareketlilik getireceğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Sözkonusu arazide yıllar önce yapılması planlanan projeyi, hukuki incelememiz sonucunda iptal etme kararı aldık ve meclisimizden geçirdik. Artık hiçbir hukuki engeli kalmayan bu arazide yeni bir projeyle Bornova'ya çekim merkezi kazandıracağız. 2008 Ocak ayında projeleri tamamlanan buz pateni salonunun yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Hemen ardından statik, elektrik ve tesisat projeleriyle yapımı devam eden anfitiyatro ve rekreasyon alanı projesinin ihalesine çıkacağız. Projeyi bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.