• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Bolu'ya yapay deniz geliyor

Bolu'ya yapay deniz geliyor
Bolu Belediyesi kirlilikten kurtarılan ve turizme kazandırılması için proje hazırlanan Büyüksu Deresi, yepyeni halde vatandaşların karşısına çıkıyor.

BOLU- Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Büyüksu Deresi’nde hayata geçirilecek projeyle birlikte yapay plaj oluşturulacağını söyleyerek, “Artık insanlar hem yüzme hem de su sporları yapmanın tadını çıkaracak” dedi.
Bolu Belediyesi tarafından yıllar sonra kirlilikten kurtarılan ve turizme kazandırılması için proje hazırlanan Büyüksu Deresi, yepyeni projeyle vatandaşların karşısına çıkıyor.
Turizm ve sportif etkinlerin yapılması planlanan Büyüksu Deresi Projesi hazırlandı. Projeye göre, Büyüksu Deresi'ne deniz kumuyla bir kilometreyi bulan yapay deniz oluşturuluyor. Plajların yanı sıra kano yarışlarının da yapılabilmesi için spor etkinliklerine yönelik çalışma yapılacak. Projenin detaylarını anlatan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Dere rehabilite edilecek. Büyüksu Deresi üzerinde bir kilometre uzunluğunda gölet oluşturulacak. Genişliği 50 metre olacak. Kamyonlarla deniz kumu getirilerek yapay plaj doldurulacak. Gölet çevresinde oluşturulacak parklar ve öz çekim noktaları değişiklik yaratacak" diye konuştu.

bolu-buyuksu2.jpg

GÖLET VE PLAJ YAPILACAK
Bolu'da hayata geçirilecek projeyle, Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik kısmı gölet haline getirilerek, deniz kumuyla plaj oluşturulacak. Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak. Bolu Belediyesi, doğal güzellikleri ve çok sayıda gölüyle ünlü Bolu'nun plaja kavuşturulması için, il merkezinden geçen Büyüksu Deresi'ne yönelik proje hazırlattı. Gelecek hafta çalışmalarına başlanacak proje kapsamında, derede 1 kilometrelik sahil oluşturulmasının yanı sıra kano yarışlarına uygun parkur düzenlemesi de yapılacak.

PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, kent sakinlerinin ve turistlerin faydalanabileceği yapay plajın yer aldığı projeyi çok önemsediklerini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Büyüksu Deresi üzerinde bir kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir gölet oluşturacağız. Bunun için dere rehabilite edilecek. Burada vatandaşlarımızın yüzebilmesi ve güneşlenebilmesi için gerekli teknik çalışmalar yapılacak. Oluşturulacak yapay plaj için kamyonlarla deniz kumu getirilecek. Projenin gelecek yıl tamamlanmasını planlıyoruz."
Yılmaz, çalışma bittiğinde Bolu halkının bir kilometrelik plaja sahip olacağını, gölet çevresinde yürüyüş yolları, parklar ve öz çekim noktalarının da yer alacağını söyledi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.