• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bolu Dağında trafik tedbirleri

Bolu Dağında trafik tedbirleri
Kurban Bayramı nedeniyle Bolu Dağı viyadüklerinde daha güvenli sürüş için kurulan 'buzlanmayı algılama ve önleme sistemi' de manual olarak devreye girdi.

BOLU -Karayolları ile trafik ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle TEM otoyolu ve D-100 Karayolu'nda tedbirlerini artırdı. Bolu Dağı viyadüklerinde daha güvenli sürüş için kurulan 'buzlanmayı algılama ve önleme sistemi' de manual olarak devreye girdi.

İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan en önemli geçiş güzergâhı olan Bolu kesiminde önlemler artırıldı. Karayolları ekipleri, buzlanmaları önlemek için özel araçlarla yola tuz döküyor. Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de, Kurban Bayramı trafiği nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

 



Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, bayram dolaysıyla gereken trafik tedbirlerinin alındığını belirterek, şöyle dedi: "Trafik ekipleri D-100 Karayolu'nun Boludağı kesiminde bayram süresince araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyaracak. Bunun için her 30 kilometrede trafik ekipleri bulunacak. Ayrıca, bütün izinlerde kaldırıldı."

 



Başaran, sürücülerin, seyir halinde iken yakın takip yapmamaları, hız kurallarına uymaları ve cep telefonu ile konuşmamaları gerektiğini kaydetti.

 

Öte yandan, Bolu Dağı viyadüklerinde daha güvenli sürüş için kurulan 'buzlanmayı algılama ve önleme sistemi' de manuel olarak devreye girdi. Sistem, bayram sonrasında otomatik olarak devreye sokulacak.

 

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasıyla birlikte Bolu Dağı geçişinin uzunluğu 35 kilometreden 26 kilometreye düştü. Ankara-İstanbul arasında seyahat süresini 3,5 saate indiren tünel, Bolu Dağı'nda kar ve sis nedeniyle araçların mahsur kalmasını da ortadan kaldırdı. Karayolları Genel Müdürlüğü, Kaynaşlı'dan tünele yaklaşırken 3 viyadükte güvenli sürüş açısından zorunlu görülen ''buzlanmayı algılama ve önleme sistemi' kurdu. Ancak bazı düzeneklerin kurulması, yoğun kar yağışı nedeniyle tamamlanamadı.

 

Şimdilik manuel olarak çalıştırılan sistem, Kurban Bayramı sonrasında otomatik olarak devreye sokulacak. Viyadüklerde yoğun buzlanmaları önlemek üzere kurulan buzlanmayı algılayıcı sistemler, ısıyı algılayıp merkeze aktarıyor. Viyadüklerde ısı 1 derecenin altına düştüğünde sıvı otomatik olarak otoyol yüzeyine püskürtülecek. Püskürtülen malzeme, buz çözücü sıvı malzeme olacak. Çözücüler, viyadüklerin kenarına döşenen su borularından yola püskürtülecek.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.