• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -2 °C
  • Antalya 8 °C

Boğazköy Sfenksi'ni Günay açacak

Boğazköy Sfenksi'ni Günay açacak
Hititlerin başkenti Çorum Hattuşa'ya döndü. Sfenksin açılışını 26 Kasım'da düzenlenecek törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.

ANKARA - Restorasyon amacıyla 1917 yılında Almanya'ya götürülen 'Boğazköy Sfenksi', 94 yıl aradan sonra ana vatanı olan Hititlerin başkenti Çorum Hattuşa'ya döndü. Sfenksin açılışını 26 Kasım'da düzenlenecek törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.
Almanya'ya bakım ve onarım çalışmaları için götürülen sfenks Ertuğrul Günay'ın girişimleri sonucunda anavatanı olan Hattuşa'ya getirilmişti. Sfenks, Bakan Günay'ın açılışını yapacağı 26 Kasım'daki törene kadar kapalı alanda muhafaza edilecek.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.