• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Boeing’in 737 Max’in en yeni versiyonu ilk uçuşunu yapıyor

Boeing’in 737 Max’in en yeni versiyonu ilk uçuşunu yapıyor
Boeing’in 737 Max jetliner’ın en yeni versiyonu Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında yola çıktı.

SEATTLE - Boeing’in 737 Max jetliner’ın en yeni versiyonu Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında yola çıktı.

Max 10, halihazırda uçmakta olan Max jetlerinin biraz daha büyük bir versiyonudur. 230 yolcu kapasiteli ve Avrupalı ​​rakibi Airbus’ın A321neo’su ile rekabet edecek şekilde tasarlandı. Max jetler, Boeing’in saygıdeğer 737′sinin önceki versiyonlarından daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor.

Boeing’in en yeni 737 Max jetliner versiyonu, Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında havalandı.

boeing’in-737-max-jetliner.jpgMax 10, halihazırda uçmakta olan Max jetlerinin biraz daha büyük bir versiyonudur. 230 yolcu kapasiteli ve Avrupalı ​​rakibi Airbus’ın A321neo’su ile rekabet edecek şekilde tasarlandı .

Chicago merkezli Boeing, 2023′te havayollarına Max 10′ları teslim etmeye başlamayı umuyor.

Max jetler, Boeing’in saygıdeğer 737′sinin önceki versiyonlarından daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor. Havayolları uçağı 2017′de kullanmaya başladı, ancak Max 8 ve Max 9 uçakları, Ekim 2018 ve Mart 2019′da toplam 346 kişinin ölümüne neden olan kazalardan sonra yaklaşık iki yıl boyunca dünya çapında durduruldu. .

boeing’in-737-max-jetliner-001.jpgBoeing’in, kazalarda rol oynayan uçuş kontrol yazılımının elden geçirilmesi de dahil olmak üzere değişiklik yapmasının ardından, ABD’li düzenleyiciler, Max jetlerinin geçen yılın sonlarında uçmaya devam etmesinin önünü açtı. Bu bahar, yaklaşık 100 yeni Max jeti, kokpit aletlerinin elektriksel topraklanmasıyla ilgili alakasız bir sorun nedeniyle birkaç hafta boyunca boşta kaldı.

Max jetlerinin yere indirilmesi ve pandemi nedeniyle uçaklara olan talebin azalması Boeing Co.’yu geçen yıl 8,4 milyar dolarlık zarara itti.

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.