• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Boeing Max 8 için Southwest Airlines'ın kutsama dansı

Boeing Max 8 için Southwest Airlines'ın kutsama dansı
Southwest Airlines, Kaliforniya Oakland’dan Hawaii Honolulu'ya uçuşunda hula dansçıları ile kutsama dansı yaptı ve çiçek kolyeler taktı.

NEW YORK - Arka arkaya iki Boeing 737 Max 8  kazasından sonra havayolları uçakları seferden çekerken, yolcu azalmasına karşı havayolları önlemler almaya başladı. Filosunda en çok Boeing 737'nin 8 bulunduran Southwest Airlines son kaza nedeniyle uçuşların durdurulması üzerine Kaliforniya Oakland’dan Hawaii Honolulu’ya uçuşta yolcularını Hawai’nin tılsımlı Hula dansçıları ile yolcuları kutsadı.

southwest-airlines-006.jpg
southwest-airlines.png

UÇAK KUTSANDI
Dansçılar ellerinde kutsal su ile koltukları kutsarken, pilot kabinine okunmuş yapraklar koyarak Max’ın talihsiz uçuşlarına karşı büyü ile önlemler aldılar. Yolculuk boyunca ise Hula dansçıları koridorda gösteri yaparak yolcuları rahatlattılar.

southwest-airlines-001.jpg
southwest-airlines-002.jpg
southwest-airlines-003.jpg

Bu arada Southwest Airlines Mayıs ayı boyunca filosunda bulunan 34 adet Max 8’ini uçuş tarifesinin dışında tutmaya karar verdi. Şirket 20 Nisan'a kadar uçakları planından kaldırmıştı, ancak hafta başlarında "gelecekteki program kısıtlamaları"nı değerlendirdiği konusunda uyarmıştı.

southwest-airlines.jpg

Max 8'ler, Southwest Airlines’ın 750 uçak filosunun sadece bir kısmını oluşturuyor.  Kısıtlama günde 175 yolcu alan ve birden fazla uçuş gerçekleştiren 34 uçak daha az uçak anlamına geliyor. Güneybatı, bu haftanın başlarında, 31 Mart tarihine kadar 13 Mart’taki Max 8 yere inmesi nedeniyle 2,800 uçuşu iptal ettiğini bildirdi. Bu iptaller, geçtiğimiz altı hafta içinde ek 6,600 seferde seyahat edenler için karışıklık yarattı.

southwest-airlines.JPG

UÇAKLAR PARK EDİLDİ
Southwest Airlines Boeing 28 Mart'ta 737 MAX uçakları yere indirerek havalimanına park etti. Victorville'deki Güney Kaliforniya Lojistik Havaalanında. Bu şekliyle Southwest Airlines, Boeing’in beş ay içinde meydana gelen iki ölümcül çarpışmadan sonra, kendisini çevreleyen krizden etkilenmemiş olarak göstermeye çalışıyor .

southwest-airlines-003.png
southwest-airlines-004.png
southwest-airlines-005.png

ŞİKAYETÇİ YOLCULAR
Southwest Airlines uçuş değişikliklerini Mayıs ayına kadar uzatılmasının, yolcularının ve mürettebatın planlarını bozan son dakika uçuş iptallerini azaltacağını söyledi. Havayolunun sosyal medya hesapları, uçakların FAA tarafından 13 Mart'ta karara bağlandığı için son dakika iptallerinden şikayetçi olan yolcularla doldu.

southwest-airlines-007.jpg

YENİ TARİFE YAYINLANDI
Southwest Airlines şu açıklamada bulundu “Halen mevcut olan Southwest Airlines filosundaki Max'in müşterilerimizi ve çalışanlarımızı temelinden bu yana etkiledi. Son dakika yolculuk kesintilerini ve aynı gün iptallerini azaltmak amacıyla Nisan ve Mayıs ayları için yenilenen bir program yayınlıyoruz. Max uçağının hizmetinin iadesi için zaman çizelgesinden bağımsız olarak, uçuş programı revizyonu yapıldı. Normal seferlere geri dönmek ve müşterilerimizin ekibimizin Southwest Airlines’tan hak ettiği ve beklediği bir güvenilirliği yeniden sağlamak istiyoruz.

southwest-airlines-001.png
southwest-airlines-002.png

PİLOTLARIN AÇIKLAMASI
Southwest Airlines Pilotları Birliği Başkanı Jon Weaks ve Southwest'in uçuş operasyonları başkan yardımcısı Alan Kasher'den pilotların notunda iptallerin yolcu ve pilotlar üzerindeki etkisini kabul ederek "Şimdi karar verildi, günlük bozulmaların en aza indirilmesi umuduyla bu (Max 8) seferleri öncesinde iyi bir program yapmadan yapabiliriz" denildi.

AMERİCAN AİRLİNES 90 UÇUŞ İPTAL ETTİ
Bu arada American Airlines’te hafta başlarında uçuş izinlerini Max 8 nedeniyle 24 Nisan'a kadar uzattı. Filosunda 24 uçak bulunuyor. Havayolu, hareketin günlük yaklaşık 90 uçuş iptali anlamına geldiğini söyledi.

Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.