OSLO- 2017 yılında hizmete girecek olan Boeing 737-MAX, Avrupa'dan Atlantik ötesi uçuşlara yeni bir rekabet getirecek. Boeing 737 ailesinin en yeni versiyonu olan MAX serisi uçakların ilk teslimatı Avrupalı Norweigan Havayolları’na yapılacak. 108’i kesin, 92’si obsiyonlu olmak üzere 200 adet Boeing 737-MAX siparişi veren Norweigan Havayolları, ilk 6 uçağı Mart 2017 yılında filosuna katacak. Uçağın ilk müşterisi olan Southwest Airlines’a ilk uçağı ise Eylül 2017 yılında teslim edilecek.
Norveçli ucuz havayolu Norweigan Havayolları, 737 MAX’ları New York ve Boston gibi transatlantik uçuşlarında kullanacak. Havayolunun CEO’su Bjorn Kjos, 737-MAX uçaklarının Avrupa’nın batısından ABD’nin her şehrine direk uçuş imkanı sağlayacağını belirterek, “Yeni uçakların gelmesiyle yolcularımız artık aktarma merkezlerde beklemek yerine noktadan noktaya yapılacak seferlerin keyfini çıkaracak” dedi
Boeing 737 MAX’a karşılık Airbus havayollarına A321neo uçaklarını öneriyor. Amerikan JetBlue Havayolları ile TAP Portugal, Atlantik uçuşlarında Airbus’ın A321neo uçaklarını kullanmayı düşünüyor.Avrupa’dan Atlantik ötesi uçuşlarda havayolları koltuk kapasiteleri azaltılmış uçakları tercih ediyor.Örneğin SAS Havayolları Kopenhag’dan Boston’a 86 koltuklu 737-700 tipi uçaklarla sefer yaparken, British Airways de koltuk sayısı düşürülmüş A318 uçaklarıyla Londra’dan New York’a uçuyor. Kanadalı WestJet ise St.John-Dublin ile Halifax-Glasgow uçuşlarında 136 koltuklu 737-700’lerle hizmet veriyor.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.