• BIST 14308.99
  • Altın 6641.21
  • Dolar 45.5389
  • Euro 53.0878
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 24 °C

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Sosyetenin kalesi durumundaki bazı lüks mekanlar, bu yıl menülerini euro olarak oluşturdu. Ünlü bir işletme, lahmacun için 30 euro, hamburger içinse 42 euro fiyat belirledi.

BODRUM -Kurban Bayramı ile birlikte sezonu açacak olan Bodrum'da hazırlıklar sürüyor. Sosyetenin kalesi durumundaki bazı lüks mekanlar, bu yıl menülerini euro olarak oluşturdu. Ünlü bir işletme, lahmacun için 30 euro, hamburger içinse 42 euro fiyat belirledi.
Türkiye'nin gözde tatil destinasyonlarından Bodrum'da yaz telaşı başladı. Her yıl olduğu gibi bu sezon da lüks beach'ler, restoranlar ve oteller fiyatlarını açıkladı. Günaydın'dan Evren Abdullahoğlu'nun haberine göre ünlülerin akın ettiği lüks mekanlar ise fiyatlarını euro olarak belirledi. Mesela gözde bir otel, plaja tek kişi giriş için 230 euro talep ediyor.

TEK GECESİ 100 BİN TL

Menülerini paylaştı. O mekanlardan birinde hamburger 42 euro, lahmacun 30 euro, salata 42 euro, pizza ise 40 euro olacak.

Otellerde ise gecelik konaklama ücretleri 10 bin TL'den başlayıp ultra lüks seçeneklerde 100 bin TL'ye kadar yükseliyor.

lahmacun.pngKAZIKLANMAK İSTEMEYENLER İÇİN ALTERNATİF YERLER DE VAR

Açıklanan ilk fiyatlar herkesin gözünü korkutsa da turizm sektör temsilcileri, bu sezon yerli turistin bütçesine uygun yerler olduğunu da vurguluyor.

Merkez dahil birçok noktada esnaf lokantalarında lahmacunu 200'e, hamburgeri 500 TL'ye yemenin mümkün olduğunu söyleyen yetkililer, "Bütçe dostu ucuz oteller de ilçemizde fazlasıyla var" diyor.

BEACHLERDE DURUM NE

Geçen yıl Bodrum'da bulunan ünlü beachlerin fiyatı 100 ila 170 Euro arasında değişiyordu. Bu yılda fiyatların yine döviz üzerinden artması bekleniyor.

PEKİ YASA NE DİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar doğrultusunda işletmelerin döviz endeksli satış yapması yasal değil.

Sayılı karara 2018 yılında eklenen madde ile "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dâhil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz"

Restoran ve kafeler, yemek hizmeti kapsamında bir "hizmet sözleşmesi" niteliğinde olması nedeniyle menü fiyatlarının doğrudan Euro veya Dolar olarak belirlenmesi mevzuata aykırı olarak kanunda yer alıyor.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.